İşte En Ucuz Masaüstü - Dizüstü Bilgisayar Bulma Yolları, Taktikleri

Öğrencilerin bir şey satın aldıklarında göz önünde bulundurmaları gereken şeylerden biri bütçeleridir. Mümkün olduğunca, üniversite öğrencileri için gerekli olan gereçler de dahil olmak üzere en ucuz eşyaları almaları gerekiyor. Dizüstü bilgisayarlar, araştırma ve belge düzenleme için kullanışlıdır. Ayrıca, çevrimiçi olarak en iyi sunumları araştırmak için kullanabilirler.

Üniversite öğrencileri için dizüstü bilgisayar satın alan gençler, birimin fiyatını dikkate almalıdır. Ucuz olmalarına rağmen, özelliklerini kontrol etmeli ve gereksinimlerini karşılayabildiğinden emin olmalıdırlar. Bazıları daha ucuza temel özellikleri aldıklarından emin olmak için ikinci el alabilirler. Daha düşük bütçeli sıfır bir ürün belge düzenleme ve araştırma konularında onlara yardımcı olmak için yeterlidir.

İşte ucuz bir dizüstü bilgisayar satın almayı kontrol etmenin birkaç yolu.

1. Yatırım

Bir dizüstü bilgisayar iyi bir yatırımdır, bu nedenle eğer mümkünse doğru dizüstü bilgisayarı uygun özelliklerle satın almanın yollarını bulun. Mükemmel işlemcilere, iyi RAM'e ve hoş özelliklere sahip olan ünite, mezun olduğunuzda bile kullanılabilir ve daha uzun sürebilir. Ancak hemen bir tanesine ihtiyacınız varsa ve dar bir bütçeniz varsa, iyi bir şey almaya çalışın ve seçiminizi akıllı yapın. O zaman ihtiyacına göre sırala. Bir liste hazırlayın, listenizdeki teknik özellikleri içeren markaları ve modelleri not edin. Fiyatları bilin ve bütçenize uygun fiyatları yakalayın. Daha sonra gerçek görünümü kontrol etmeniz için mağazaya gidebilirsiniz.

Bununla birlikte, çevrimiçi satışlara bakarsanız ve hemen hemen her şeyden ödün vermeye istekliyseniz, Windows dizüstü bilgisayarı için 1000 liranın altında basit bir şey alabilirsiniz.

Örnek bir liste

Ram : 4GB

İşlemci : DDR3 2.2 GHZ ve üstü

Ekran Kartı : Minimum 1 GB

Ekran Çözünürlüğü : 1360 x 768

2. Notebook düşünün (Netbooklara da bakabilirsiniz.)

Notebook, Macbook veya bir çok bilgisayarlar ile karşılaştırıldığında daha ucuzdur. Bu, yalnızca akış, web gezintisi ve görüntüleme ve düzenleme belgeleri için kullanıyorsanız yeterlidir. Bu birimlerin işletim sistemi genelde Windowstur. Üniversite hayatınızda daha düşük bir maliyetle size iyi hizmet edebilir.

Notebooklar yaklaşık 1000 TL’nin altında ve harika bir seçenek. 2GB - 4GB RAM, 32GB Depolama ve daha fazla depolama alanı için bir MicroSD kart yuvası içeriyor.

Örnek bir marka : Hometech ALFA 100A

3. Sınırlamaları inceleyin

Ucuz araçlar satın almak beklentilerinizi uygun şekilde belirlemek anlamına gelmez. Bazen farklı şeyler de yapmak istersiniz. Ucuz Notebook bilgisayarlar bazen işinizi görmeyebilir. Düşük maliyetli birimlerin çoğu iyi bir tasarıma da sahip değillerdir. Bütçede kalmak için, gerçekten ucuz dizüstü bilgisayarları keşfetmek zorundasınız.

4. Özellikleri göz önünde bulundurun

Düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlar genellikle 1366 x 768 ekran çözünürlüğüne sahiptir. Birden fazla pencereye sığması daha zor olabilir. Bununla birlikte, bir mağazadan diğerine geçebilecek kadar sabırlıysanız, 1080p'li modelleri bulabilirsiniz. Ayrıca, mümkünse, bir IPS ekrana sahip olanı alın. Ekran genellikle renkli ve okunması kolay görünebilir. Değilse, mat veya parlak panelleri olanları arayabilirsiniz, çünkü güneş ışığında daha iyi tutarlar. Dışarıdaki evraklarınız üzerinde çalışmanız faydalı olacaktır. Dokunmatik ekranlı ucuz dizüstü bilgisayarlar beklemeyin. Onsuz olanlara yapış.

Ünitenin iç kısmına gelince, mümkün olduğunca Intel Core i5 işlemciye sahip olanı hedefleyin. İhtiyacınız olan görevi yerine getirmeniz için yeterli olabilir. Intel Core i-gen dizüstü bilgisayar ile ucuz bir ürün bulamıyorsanız, Pentium'u tercih edebilirsiniz. Depolama için, 500GB mükemmel ve daha yükseğe çıkabiliyorsanız, daha iyi. Batarya da kontrol etmeniz gereken bir şey. Evinizin dışında çoğunlukla çalıştığınızdan, pil ömrü en yüksek olanı seçmelisiniz. Kağıdınızı yazmak için birçok fikirle çalışmasını sağlamak için ortadayken pili bitmek istemezsiniz.

5. En temiz Windows sürümünü bulmaya çalışın

Çoğu ucuz dizüstü bilgisayar gereksiz yere yazılım yüklemektedir. Güvenilir satıcılardan satın alabilir ve temiz pencereli olanları alabilirsiniz. Bu, bilgisayarınızın alanını değiştiren birkaç gereksiz program almanızı sağlamak içindir.

6. Araştırma yapmayı unutmayın

Hatırlamanız gereken şeylerden biri, satın almak istediğiniz şeyler hakkında araştırmanızı yapmaktır. Sıkı bir bütçeniz varsa hangi ürünü satın alacağınızı çok iyi düşünün. Bu, kullanmanız için uygun üniteyi almanızı sağlayacaktır. Asla verilen önemli bilgileri almayın. Araştırma yalnızca çevrimiçi arama yapmak anlamına gelmez. Elektronik veya alet mağazasına gidip demo birimlerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar ve teknik detayları hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarınızdan da tavsiye alabilirsiniz.

Hangi dizüstü bilgisayarı satın almanız gerektiğine karar vermek zordur ve sıkı bütçe bunu zorlaştırır çünkü en düşük fiyatlı ürünü almak zorundasınız ancak ilgili özelliklere sahip olmalısınız. Düşünmeniz gereken birçok şey olabilir. Markaları ve modelleri kontrol edip karşılaştırarak mağazalarda dolaşırken size yardımcı olacak bir arkadaş edinin. Hangisini alacağınıza karar vermeden acele etmeyin. Doğru kararların bir gecede alınması gerekmez. Birkaç güne izin verin ve zaman ayırın. Ayrıca Letgo gibi 2. El satış sitelerinden başkalarının sattığı laptoplara bakabilirsiniz ki buda ucuzluk açısından güzel bir yöntem olabilir.

Ayrıntılı bir şekilde fiyat araştırması ve net şu bilgisayarı alabilirsiniz önerisi daha sonra ki günlerde paylaşılacaktır.

Ayrıca Bilgisayarım Çok Yavaşladı, Kasıyor, Açılmıyor Diyorsanız Yapmanız Gerekenler ' isimli makelemizi okumayı unutmayınız.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :