Web site analizleri için kullanılan search console artık yenilendi. İşte yeni Search Console İnsights BETA sürümü.

Web site analizleri için kullanılan search console artık yenilendi. İşte yeni Search Console İnsights BETA sürümü.

Web site sahiplerinin en çok kullandığı web sitesi olan search console yeni adı insights olarak bizlerle buluştu.

Post modern bir tasarıma sahip insights Google'ın web site sahiplerini önemsediği ve içeriklerini,sitenizin arandığı kelime ve kriterlerini daha netlik ve titizlikle bizlere sunuyor.

Verileri inceleme ve işleme ayrıntıları Google şöyle tanımlıyor.

Daha iyi analizler almak için Google Search Console ve Google Analytics arasındaki ilişkilendirmenizi (bağlantıyı) iyileştirebileceğinizi düşünüyoruz. Bir ilişkilendirmenin zaten mevcut olup olmadığını kontrol etmek için ayarlar'ı settings tıklayın. Mevcut değilse ve eksik izin uyarısı görmüyorsanız bunu iyileştirmeyi düşünmelisiniz (aşağıya bakın). Aksi takdirde yeni bir ilişkilendirme oluşturabilirsiniz. Bir ilişkilendirme oluşturmak veya mevcut bir ilişkilendirmeyi silmek içinGoogle Search Console ürününün İlişkilendirme ayarları sayfası sayfasına bakın. İyi analizler elde etmek için aynı siteyi takip eden Google Search Console ve Google Analytics mülklerini ilişkilendirmeniz önemlidir. Gerçekten takip etmek istediğiniz Google Search Console mülküne baktığınızdan emin olun. Mülklerinizin listesini, ana ekranın üst bölümündeki mülk seçicide görebilirsiniz. Alakalı bir Google Search Console Alan mülkü mülkünüz ("http" veya "https" ile başlamayan bir mülk) varsa ilişkilendirmeyi deneyin. Bazı durumlarda işe yarayabilecek başka bir yöntem de sitenizin ana sayfasını bir masaüstü/dizüstü bilgisayardan ziyaret etmenizdir. Adresin https://example.com/ olduğunu ve halihazırda Google Search Console gibi bir mülkünüz olduğunu varsayarsak o mülke geçip ilişkilendirmeyi düşünün. Google Search Console içinde bir ilişkilendirmeyi değiştirdiyseniz son bilgileri görmek için Search Console Insights ekranını yenilemeyi unutmayın. Bu işlem, sitenizi değil yalnızca gördüğünüz verileri etkiler. Şu anda yalnızca Google Analytics Evrensel mülkler ("UA-" ile başlayan kimliğe sahip mülkler) desteklenmektedir. Tercih ettiğiniz bir Google Analytics görünümü seçme Search Console Insights, Google Analytics görünümlerinizden birinin verilerini gösterir. Geçerli olarak hangi görünümün kullanıldığı görmek veya seçilen görünümü değiştirmek için Google Search Console ürününün İlişkilendirme ayarları sayfası sayfasını ziyaret edin. Ayrıca, Google Analytics ilişkilendirme satırı için ⠇ simgesini seçip farklı bir görünüm belirleyin. Hangi görünümü seçeceğinizden emin değilseniz Google Analytics ürününde genellikle kullandığınız görünümü seçin. Google Search Console ürününde görünümü değiştirdiyseniz son bilgileri görmek için Search Console Insights ekranını yenilemeyi unutmayın. Bir görünüm seçmenin yalnızca, Search Console Insights ürününde hangi Google Analytics verilerin gösterileceğini belirlediğini unutmayın. Görünüm seçiminizin Google Analytics mülkü üzerinde hiçbir etkisi olmaz. Google Analytics verilerini neden göremiyorum? Bunun iki nedeni olabilir. Birinci neden, Google Search Console mülkünüzün Google Analytics verilerinizle ilişkilendirilmemiş olmasıdır (birinci paragrafa bakın). İkinci neden, ilişkilendirilmiş Google Analytics mülküne erişim izninizin olmamasıdır. Bu durumda, Google Analytics mülk sahibinden bu mülk için erişim izni talep etmeniz gerekir.

Henüz beta sürümü olması nedeniyle yeni insights şuan arama kelimelerinde ilk 50 kelimeyi bize sıralamaları ile birlikte sunuyor. Daha fazla yenilikler de bizi bekliyor.

Search Console İnsights Aracı

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :