Telefon depolama alanı azalan ve sürekli hafıza doluyor - azalıyor uyarısı alan telefon kullanıcıları için neler yapabiliriz dedik ve sizlere alternat
Telefon depolama alanı azalan ve sürekli hafıza doluyor - azalıyor uyarısı alan telefon kullanıcıları için neler yapabiliriz dedik ve sizlere alternatif sonuçlar sunduk.

Günümüzde pek sık rastlanan bir durum olmasa da yinede benim gibi 16 GB veya daha az hafızalı bir telefon kullanan kullanıcılar için ciddi bir problemdir bu. Böyle bir hafızalı telefonu cinnet geçirmeden kullanan insan kesinlikle her zorluğa göğüs gerebilir. Ayrıca bu kişi garanti verebilirim ki oyun falanda telefondan oynamıyordur. Hafıza yok ki nasıl yükleyipte oynasın değil mi?

İşin esprisi bir yana sürekli google play'den uyarı alan hatta bu durum whatsapptan depolama alanı azalıyor uyarısı almaya kadar giden can sıkıntılı bu duurmdan nasıl kurtulabiliriz onlardan bahsedeceğim. 

1-) Bulut depolamanın gücü

Öncelikle yapmanız gerekenler bir gmail hesabı oluşturmanız ve bunu unutmamanız size depolama alanı açacak en önemli işlerden biriside bu mail hesabınız olacak. Hemen hemen her telefonda bulunan google fotoğraflar uygulamasını açıyoruz ve gmailimiz ilk girişte sorulabilir yoksa zaten telefonunuzda olduğu için direk fotoğraflar açılır. Burada bir wifi kullanmanız kesinlikle öneriyorum ardından sağ üstteki fotoğraf simgesine tıklayıp>yer aç butonuna tıklamanız gerekli. Burada ki yer aç butonu size ne kadarlık bir yer açacağını gösterir. Bunu yapmamızın temel sebebi telefonda bulunan resim ve videoları bulut depolama olarak google'a yüklememizdir. Not : Bu fotoğraflar sadece sizin mail'e özeldir kimse görüntüleyemez. Buluta yüklediğimiz bu fotoğraf ve videolar size önemli ölçüde bir yer açacaktır. Özellikle videocular için.

2-) Gereksiz uygulamalar

Ne kadarda gereksiz uygulamanız var. Bu uygulamaları artık temizlemenin zamanı gelmedi mi sizce de? Fakat silemiyorsunuz bazılarını değil mi? Üstüne basınca kaldır simgesi gelmiyor haliyle. İşte sizde burada yapmanız gereken tek şey ayarlar>uygulamalar yolunu izleyin buradan kullanmadığınız uygulamayı kaldırabilir veya kaldırmak isteyip kaldıramadığınız uygulamayı seçip (devre dışı bırak) daha sonra fabrika ayarlarına çevir diyebilirsiniz. Bu sayede kullanmadığınız program size belirli bir depolama alanı sağlayacaktır. Dipnot : Bazı uygulamalar aşırı veri kullanmaktadır. bknz: messenger mümkünse kullanmamaya çalışın.

3-) Çöp dosyalar

Bu çöp dosyalar çok kalabalıktır.Bunları tek tek bizim tespit etmemiz imkansız gibi bir şey. Fakat bunun için basit uyuglamalar mevcut. Bazı telefonlarda kendiliğinden gelir. Cihaz temizleyin uyarısı alırsınız işte bu cihaz temizliği işlemini kesinlikle uyuglayın. Ön bellek veya diğer kalıcı bellek geçici dosyaları bu tür uygulamalar silmektedir. Tavsiye olarak : ccleaner mobil sürüm. Fakat arada sırada indirip silip tekrar kaldırmanızı tavsiye ederim sürekli durmasınında bir anlamı yok baktınız hafıza azalıyor hop indir sil kaldır.

4-) Fabrika ayarı

Pek yapacağınızı düşünmesem de bu tip durumların baş kurtarıcısı budur. Tabi bilgilerin silinmesi uygulamaların gitmesi tekrar yüklemek falan uzun iş uğraşmayabilirsiniz bununla yinede bir alternatif yöntemdir.

Son söz : Sizlerde telefonunuzun depolama alanından şikayetçiyseniz üstteki durumları zaten yapıyor iseniz fazla bir şey kalmamış demektir. Telefoncu yolu gözükmektedir. Umarım bu sinir bozucu duruma alışmışsınızdır. Konu hakkında daha detaylı anlatım olacaktır. Konuyu takibe almak için yoruma #rez yazı beni bilgilendir tik'ini işaretlemeniz yeterlidir.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :