08.01.2021 Tarihi itibariyle Türksat 5A uydumuz spacex(ilk özel uzay firması) ile uzaya canlı yayın ile fırlatılıyor.

08.01.2021 Tarihi itibariyle Türksat 5A uydumuz spacex(ilk özel uzay firması) ile uzaya canlı yayın ile fırlatılıyor. Fırlatma firmaya ait Falcon 9 roketiyle Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinde Cape Canaveral üssünden fırlatılacaktır. Türkiye saati sabah 04:28 de 30 yıllık uzay yolculuğuna başlayacak..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu "12 kilovat güç ile daha kaliteli televizyon yayıncılığı ve haberleşme hizmeti sağlayacağız. Türksat 5A uydusu 30 yıl süreyle uzay da hizmet verecek."

Türksat 5A'nın asil ve nihai amacı haberleşme uydu potansiyelinde ve Orta Doğu,Avrupa,Türkiye, Kuzey Afrika, Güney Afrika, Orta Batı Afrika, Akdeniz, Karadeniz ve Ege Denizi'nin tamamını kapsayan bir bölgede tam 1728 Megahertz kapasiteyle beraber bu bölgede ki tüm insanlara tv yayıncılığı ve veri haberleşmesi hizmetleri sağlayacak.

Türksat 5A uydusunun bir diğer özelliği ise elektrikli itki denilen sistemi. Kimyasal itki sistemine göre daha az bir kütle oluşturan elektrikli itki sistemi, uydumuza daha fazla haberleşme sistemi yükleme imkanı sağlıyor.

Fırlatma ayrıntıları ise şu şekilde; Fırlatma başladıktan tam yarım saat sonra Türksat 5A uydusu, roketin ikinci katından ayrılacak. Ayrıldıktan 35 dakika sonra ise bize ilk sinyali gönderecek. Fırlatma tamamlandıktan sonra yaklaşık 4 ay 20 gün sonra ise uydumuz, 31 derece doğu boylamındaki yörüngesine ulaşmış olacak. 1 ay sürecek testlerin ardından da faaliyete geçecek.

Türksat 5A ile birlikte Türkiye'mizin aktif haberleşme uydu sayısı 4'e çıkmıştır.

İşte canlı yayın son dakika

SpaceX in resmi youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :