Ping nasıl düşürülür lol ve csgo gibi oyunlarda ping çok yüksek bu pingi düşürme yolları nelerdir? Pingimi nasıl düşürürüm?

Ping nasıl düşürülür lol ve csgo gibi oyunlarda ping çok yüksek bu pingi düşürme yolları nelerdir? Neler yapabiliriz? Ping düşük olması mı iyi yüksek olması mı?

Ping sunucu ve istemci arasında ki veri hızıdır. Tek cümlelik özetimiz bu fakat bu hız nasıl olur da yüksek seviyelere çıkar bu nasıl bir hız. Nasıl bir haberleşme sağlanıyor?

İstemci ve sunucu her zaman haberleşmek zorundadır bu haberleşmenin adı :  internet control message protocol olarak geçer. Yani ICMP. Gerek online oyunlarda gerekse internete her çıkışımızda sunucuya gönderilen ICMP paketleri gönderilir ve cevap olarak bize ne kadar hızlı geri gelirse bağlantımız o kadar hızlı demektir.

Ping'in düşük olması mı iyi yüksek olması mı?

Yani ping için sunucu ve istemci arası mesafe çok önemlidir. Türkiye'de ki bir sunucuya 60 MS de bağlanacaksanız. Portekizde bir sunucuya 120MS de bağlanmanız normaldir. Bu durumda ping'in düşük olması daha iyidir.

Dipnot: Lütfen FPS ile karıştırmayınız. FPS Yüksek - Ping Düşük

Nasıl düşürülür, çok yüksek? Lol-Csgo Ping Düşürme

Ping'i düşürmenin bir kaç yolu var.

Pingimi nasıl düşürürüm?

  • Modem değiştirmeniz şart. Kaliteli bir modem ping süresinde hatrı sayılır bir düzelme yapabilir.
  • Kablolu bağlantı kullanın. Wifi kullananlar pingte gecikme yaşar fakat kabloda bu seviye birazda olsa düşmektedir. İlk tercihiniz her zaman kabloludan yana olmalı.
  • Fiber internet kullanın ve fiber kablonuzun db değerini ölçtürün. DB değeri kabloya gelen internet hızıdır bunun yüksek olması da iyi değildir bu değer bazen -30 larda oluyor olması gereken 20 civarı buda bağlantıda zayıflıklara neden olmaktadır bu db değerini teknik elemanlara ölçtürün.
  • Mümkünse çok kısıtlı yerlerde bulunan internet dağıtıcı firma ve direk ev e kablo hizmeti kullanın.
  • Daha yüksek pakete geçebilirsiniz fakat bunun yararı ping e değil mbps değerine etki eder fakat ortalama 24 mbps herkese yetecektir.
  • Ethernet kartınızı değiştirin.
  • Lol ve csgo da ping düşürmek için varsa oyun için ayarı avrupa sunucularına bağlanmaya çalışın çünkü Türkiye avrupa sunucusunda yer almaktadır. Bu sayede bağlantınız daha hızlı olacaktır. Uzak mesafeli bir sunucuda ping çok olur ve oynanmaz seviyeye gelir.

Bu yöntemler ile sizde kaliteli bir internete ve ping değerine sahip olabilirsiniz. Yaşadığınız olumsuzlıkları yorumda belirtin yardımcı olmaya çalışalım.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :