İnterneti veya wifisi az yavaş veya hiç çekmeyen kişilerin wifi sinyal güçlendirici alma isteği son zamanlarda artmıştır. İşte wifi güçlendirici etki

İnterneti veya wifisi az yavaş veya hiç çekmeyen kişilerin wifi sinyal güçlendirici alma isteği son zamanlarda artmıştır. İşte wifi güçlendirici etkisi veya katkısı,yarar veya zararları.

Evinize internet aldınız. Firma fark etmiyor.Çok firma var tek tek saymayalım bunları, fakat nedense istediğiniz verimi alamıyorsunuz doğru mu? Saha internet çalışanı olarak. bunun başlıca sebepleri ve wifi güçlendiriciler hakkında kısa bilgi vermek isterim.

Evlerinizde bulunan alt yapı durumu belli bir kapasiteye kadar desteklemektedir. Bunun üzerine çıkamaz. Örneğin bakır alt yapı 24 mbps'e kadar. Yeni evlerde fiber internet yani ışık hızında internet bulunuyor buda mbps değerini oldukça hızlandırmaktadır. Fakat bu seferde internet için başvurulan paketiniz ne ise onun üstünde bir hıza çıkamazsınız. Örneğin fiber alt yapı fakat siz 36 mbps internet paketi kullanıyorsunuz. Bunun üzerine çıkma gibi durumunuz söz konusu değildir.

Bize gelen şikayetlerden bir çoğu aynı ev içerisinde odalardan çekim gücü alamamak ve alternatif yöntemler istemek oluyor. Bu durum çoğu zaman bina yapısı ile alakalı oluyor. İnternet bağlayan ekibin yapabileceği herhangi bir durum söz konusu değildir. Örneğin yatak odasında fiber kablo çekilmiş müşteri, salondan wifi'yi az çektiğini söylüyor. Mesafe internet için her şeydir. Az çekmesi kadar doğal bir durum yoktur çünkü evlerin yalıtımları duvarların etkisi sinyal azaltmaktadır. Modemi veya kabloyu eve çektirirken doğru konumlandırma çok önemlidir. Koridor gibi evinde tam ortalarında ve yukarılarda bulunan modemler daha fazla verim sağlamaktadır. Ayrıca nadir durumlarda arızalı modemlerle karşılaşıyoruz ve bu durumda modem değişikliği veya modem yazılım güncelleme işlemleri ile bu problemlerde gideriliyor.

Şimdi şöyle bir örnek vereyim evin en uzak noktasında wifi ile video açtınız ve daha yakın konumda bulunan eşiniz,çocuğunuz veya herhangi bir kullanıcı wifi ile video izlemeye çalıştığında modeme yakın olan kişi daha fazla verim sağlayacaktır. Ayrıca wifi ile bağlantı her zaman, kablolu bağlantıya göre daha yavaş kalmaktadır. Diğer bir örnek ise evin modeme en uzak noktasında bilgisayarınızla kablolu internet çektiniz ve modeme en yakın kişi wifi ile bağlantı sağladı. Bu sefer siz kablolu bağlantı ile daha fazla verim sağlayacaksınız.

Gelelim internet kullanıcılarının wifi güçlendirici takıntısına. Bende aldım bir tane wifi güçlendiric kendi evim için fakat hiç kullanmıyorum.Marka vermeyim marketten aldığım 69 Tl lik wifi güçlendiriciyi bir kaç test ve denemeden sonra rafa kaldırdım. Bunun sebebi her ne kadar görüntüde güçlendirdiğini beyan etsede ucuz etin yahnisi yenmiyor. Daha ayrıntılı anlatacak olursam modem wifi güçlendiriciye sinyal yollarken bir sinyal kaybı yaşanıyor daha sonra siz wifi güçlendiricye bağlandığınızda aranızda ki bağlantıda da bir sinyal kaybı oluyor haliyle sinyal 5 ken 3 e düşüyor.Eğer evin en uzak köşesinden wifi güçlendirici ile sinyal alacak olursanız bu durumun etkisi nisbeten daha azdır yani şöyle modemle aranızda 30 metre var diyelim 15 metre mesafeye wifi güçlendiric bağlamak mantıklı oluyor fakat modemle aranızda 15m var 7 metreye wifi güçlendiric bağlamak pek mantıklı olmuyor.

Son söz : Modeminiz yeni ise modemlik bir sıkıntı gibi durmuyorsa internet sağlayıcınızla görüşmeden önce hız testlerinizi yapın. Bilgisayar kullanımlarında mümkün mertebe kablolu bağlantı kullanın.Eğer ki wifi ile bağlanacaksanız modem konumunuz en orta ve yüksek açık noktalarda konumlandırın.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur daha detaylı bilgiler vereceğim. Takipte kalın,konunun altıan yorum ile #rez alabilirsiniz. Yorum atarken beni bilgilendir tik'ini işaretleyin.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :