Sizlerde blogger websitenizin anasayfasında istediğiniz yazının altına reklam yerleşimi yapmak ister misiniz?

Sizlerde blogger websitenizin anasayfasında istediğiniz yazının altına reklam yerleşimi yapmak ister misiniz? İnternet'te arayacak olursanız böyle bir anlatımı bulamayacaksınız çünkü blogger'cılar sadece ilk yazı altına reklam koyuyor. Fakat biz istediğimize ekleyebiliyoruz. Google Adsense'in önerdiği ve çoğu kullanıcının reklam gelirlerini arttıran feed içi reklam modeli için blogger'cıların anasayfa'da bir kaç yazı altına reklam koymak gelirleri arttıran bir yöntem oluyor. Yani kısaca anasayfa'da 5. veya 6. veya 7. postun altına reklam koymak istiyorsunuz ama bu size imkansız gibi gelebilir fakat aslında durum öyle değil.Bunu gerçekleştirmek çok basit. Blogger için 2021'de 5.yılıma giriyorum sizlerinde bu kodlar sayesinde güzel reklam yerleşimleri yapacağınıza inanıyorum yapmanız gerekenleri anlatıyorum. Adım adım uyguladığınız taktirde anasayfanız güzel reklam modelleri ile daha şık bir görünüm ve daha kazançlı bir yapıya dönüşecektir. Haydi kodlarımıza geçelim.

Yapmanız gerekenler önce HTML Düzenleme bölümünden <b:loop values='data:posts' var='post'> kodunu aratıp buluyoruz. Bu koda index='i' etiketi ekliyoruz ve kodumuzun son hali şu şekilde olması gerekiyor.  <b:loop index='i' values='data:posts' var='post'> bundan sonrası <b:include data='post' name='post'/> kodunun altına aşağıda ki kodumuzu ekliyoruz.

 <b:if cond='data:i == 1'> <!-- projevekod.com -->

<div class='feed-reklam'>

<!-- adsense feed reklam kodlarınızı buraya ekleyin -->

</div>

</b:if>

Yukarda ki kodu <b:include data='post' name='post'/> kodunun altına eklediğimizde <!-- adsense feed reklam kodlarınızı buraya ekleyin --> kısmına adsense kodumuzu ekledikten sonra data:i == 1 de bulunan 1 yerine kaçıncı yazıyı yazarsanız onun altına reklam eklemiş olursunuz. Unutayın yazılar 0 ile başlıyor. Yani oraya 0 yazarsak 1. yazımızın altına reklam ekler. Yazımızın başında ki resimde görüldüğü gibi bende çeşitli yazılarımın altına ekledim. Ek olarak bu reklam sadece anasayfada görünecektir. Umarım konuya vakıf olabilmişizdir.

Dipnot : Ben popüler yayınlar eklentisine de yaptım isterseniz aynı düzen sizde yapabilirsiniz. Fakat popüler yazılar eklentisi bazı temalarda farklılık gösterebiliyor.  widget-content popular-posts kelimesini aratın ve altına b:loop etiketi varsa aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

Yapamayanlar için websitesini ziyaret edip gösterebilirim yorumlara yazınız.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 1 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :