Microsoft, Build 2019 Geliştirici Konferansı'nda tanıtmış olduğu yeni Windows Terminali hakkında bilgiler ve özellikleri.

Microsoft, Build 2019 Geliştirici Konferansı'nda tanıtmış olduğu yeni Windows Terminali hakkında bilgiler ve özellikleri.

Microsoft, yıllık Build 2019  Geliştirici Konferansı'nda geliştiricilere odaklanan bir dizi yeni özellik ve hizmet duyurdu. Windows 10 işletim sisteminin ilgi payına düştüğünü söylemeye gerek yok ve şirket, Windows'u geliştirme platformu olarak kullanan geliştiriciler için bazı ilginç özellikler açıkladı. Konferansta duyurulan yeni windows terminali hemen Microsoft Program Yöneticisi Sn.Kayla  6 Mayıs 2019 da Microsoft Blog sayfasında yazılı olarak tanıtıldı.

Windows 10 işletim sistemi için yeni bir terminalle başlayan şirket, Windows Terminali adlı yeni bir terminal programı tanıttı. Bu modern Windows geliştirici aracı, kısayollar, sekmeler, pencereler ve GPU ile hızlandırılmış metinler yazılım geliştiricilerin işine yarayacağı ve hoşuna gideceği bir gerçek.

Henüz bu terminal görücüye çıkmış olsa da Microsoft, önizleme sürümü sayesine kullanıcılardan hataları ve geliştirmek için geri bildirim istenecektir.
Windows Terminal ayrıca en iyi görünüm ve verimliliği birleştirmek için temaları ve uzantıları da destekleyecektir. Ek olarak, Doğu Asya yazı tipleri de dahil olmak üzere tam Unicode desteğini beraberinde getirecektir.

Microsoft, yeni Windows Terminali'ni Komut İstemi, PowerShell ve Linux kullanıcıları için Windows Subsystem'in varsayılan komut satırı uygulaması haline getirmeyi hedeflemiştir.

Yeni terminalin videosu

Ek özellikleri için Microsoft'un blogu: https://devblogs.microsoft.com/commandline/introducing-windows-terminal/
Test etmek isterseniz:TIKLAYIN

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :