Niş(Niche) nedir? Doğru bir Niş(Niche) blog nasıl seçilir? İşte size 4 yeni ipucu ve taktikler
Niş(Niche) Nedir? Doğru Bir Niş(Niche) Blog Seçmek İçin 4 İpucu ve Taktikler

Niş(Niche) nedir? Doğru bir Niş(Niche) blog nasıl seçilir? İşte size 4 yeni ipucu ve taktikler

Webtasarımcıların gündemlerini bir hayli meşgul eden ve son zamanların çıkış yapan benimde uzun araştırmalarımı gerektiren bir konu oldu.

Niş(Niche) nedir?

Genel olarak kabul görmüş bir terim yok. Fransızca kökenli duvar anlamına gelen niche kavramıdır.
Bana göre niş(niche) odak anlamındadır.
Örnek vererek açıklayacak olursak. Bir alış veriş sitesi açmayı düşünüyorsunuz. Onun yerine birden fazla alış veriş sitesi yapıp daha fazla sektörü bir arada tutabilirsiniz. Gıdaya ayrı,giyime ayrı, kozmetike ayrı sitelerle alanı daraltarak daha güzel pazarlama için çıkmış bir kelime.

Peki doğru niş(niche) blogları nasıl seçeriz?

1. Uzmanlığınıza göre nişi seçin

Kendi uzmanlık alanınızı göz önüne alarak bir blog açabilirsiniz. Blogculuğun ileriki zamanlarında içerik bulma sıkıntınız olmayacaktır. Çünkü içerik sizin zaten beyninizde mevcuttur.

Varsa, lütfen blog nişinizi her gün yaptığınız işe göre belirleyin. Örnek olarak, bilgisayar pogramcılığı bölümünden mezun olduğum için, c# proje örnekleri, html blogger web tasarımları, bilgisayarı tamir etme ve daha pek çok şey gibi öğretmenin bana Internet'te paylaşmam için verdiği bilgileri kullanıyorum.

2. En Popüler Haberler

Yıl artıyor ve sosyal medyada ve televizyonda çok fazla haber var. Blogunuz için o yılın en popüler haberlerini yapabilirsiniz. örneğin, toplumun çeşitli çevrelerinde canlı seçimler hakkında haberler, televizyonda haberleri izleyerek ve kitapta kaydederek yapabileceğiniz birçok makale.

Ayrıca, teknolojik gelişmeler hala hızlıdır, eğer bilgi bilgisini okumak ve dinlemek istiyorsanız, bilgi yeteneklerinizi bloglara aktarabilirsiniz.

3. Çok talep var

Zaten blog okuyan birçok blogcu ve sık sık makale okuyan ziyaretçiler var. birçok kişinin okuduğu makaleleri oluştururken, makalenizin tirajı ne kadar uzun olursa, yani makalenin başlığı birkaç yıl kullanılabilir, resimlerle dolu bir blog oluşturma örnekleri.

Google’ın ilk sayfasında, genellikle makaleyi uzun süredir yapan blog yazarlarının, belki de 3 yaşında olduğu düşünülmektedir. Uzun bir sürek yazacaksınız kısaca.

4. Okunması kolay ve sindirimi kolay

Verdiğim üç ipucunu tamamladıktan sonra, kendi yazarlığının diğer insanların okuması ve anlaması veya sindirmesi için ne kadar iyi olduğunun farkına varın. Yapılandırılmış makaleler oluşturmak, tipik bir sorun çıkaran bir blog yazarının yükümlülüğüdür.

Genellikle yazı yazmak, ilk paragrafta makaleyi anlatır, daha sonra meydana gelen deneyimleri ve sonunda problem çözmeyi anlatır.

Kapanış
Bu yüzden, benim makalem adsense için niş(niche) blog'un nasıl belirleneceği. En önemli şey, kendinizi anlamak, ne yapmak istediğinizi bilmek ve inşa ederken bir blogda öncü olmak istiyorsanız, önce parayı düşünmeyin.

Ziyaretçilerin kendi sorunlarını bulmaları için makaleleri az önce yaptığınız tekniklere odaklayın.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :