Blogger için yapılabilecek tam 7 önemli seo ayarını sizlerle paylaştık. Hemen bunları uygulayın.

Blogger için yapılabilecek tam 7 önemli seo ayarı paylaştık. Bu altın tavsiyelere uyarsanız gelişmeniz muhtemel

SEO, search engine optimization zaten bildiğiniz gibi, arama motoru optimizasyonunun bir kısaltmasıdır. En basit kelimeyle, arama motorlarının, sayfanızı kullanıcıların sitelerindeki arama sonuçlarında sunma şeklidir.

Bu nedenle, daha üst sıralarda yer almak için herkesin SEO'ya ihtiyacı var. Basit bir deyişle, arama motorlarının sitenizi bulması ve sitenizdeki alanlardan daha üst sıralarda tutması için, onu optimize etmeniz gerekir. Peki nedir bu blogger da 7 önemli seo ayarı?

1. SEO Uyumlu Blogger Başlıkları Kullanmaya Özen Gösterin

Başlıklarınızı basit, merak uyandırıcı, açıklayıcı ve saf hale getirin; böylece insanlar bunun neyle ilgili olduğunu ve ne bekleyeceğini bilirler. Daha iyi bir yaklaşım da, bir başlık oluştururken popüler aramaları göz önüne almaktır.

Ayrıca, başlığınıza anahtar kelimeler eklemeyi ve 70 karakterin altında tutmayı da unutmayın.

2. İçeriğinizin kalitesini artırın

'İçeriğin' SEO için önemli olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün! İçeriğiniz, sitenizin en önemli parçasıdır. Yazarken, başka bir yerden kopyala-yapıştır yapmayın, yalnızca anahtar kelimelerle doldurmayın, resimlerle ve multimedya dosyalarıyla bombardıman etmeyin ve 300 kelimeden daha az kelime yazmayın. Bunların hepsi derecelendirmelerinizi oldukça zayıf bir şekilde etkiler.

Yeteri kadar resim kullanın ve resim arama sonuçlarında doğru şekilde görünmelerini sağlayın. yani, "img009.jpg" adında bir resim, resim arama sonuçlarında hiçbir zaman görünmez, ancak "ornek_resim.jpg" olur. En iyisi metin içeriğini kullanmak ve bunları <H2> </H2> vb. Gibi HTML etiketlerine uygun şekilde eklemelisiniz (SEO için önemlidir. Arama motorları bu şekilde ki içerik sever). Ayrıca, blog yazınızın uzunluğunun 300-500 kelime arasında bir yerde olduğundan emin olun - fazlası iyi ama azı kötüdür.

3. Anahtar kelimeler anahtardır

Anahtar kelimeler, başkalarının içeriğinizi aramak için kullanabileceği terimlerdir. Anahtar kelimeler SEO için önemli olsa da, her şeyin fazlası zarardır. Bu, içeriğinizi daha sonra tarayacak olan örümceklere(yani botlara) spam gibi görünmesini sağlar.

İdeal olan, başlığınızı seçtikten sonra (ve yukarıdaki anahtar kelimeyi SEO eklediğim için anahtar kelimenizi içine dahil ettikten sonra), sayfa URL’sinde, başlangıç ve bitiş paragraflarınızda ve gerekmedikçe makale gövdesinde kullanın. Ayrıca, bağlantı metnini kullanarak site içindeki ve dışındaki ilgili kaynaklara bağlayabilirsiniz.

4. Meta-etiketler önemlidir, ancak 'o kadar'

21. yüzyılın başlarında yaşıyor olsaydık, meta etiketler siteniz için tüm SEO’yu yapmış olabilir. Ne yazık ki değiliz. Google ve diğer arama motorları site bilgilerini bulmak için meta-etiketler kullanmaktan çoktan ayrıldı. Dolayısıyla, birisi size meta etiketlemenin sitenizin SEO'su için tek ihtiyacınız olduğunu söylerse, olmadığını söyleyin.

Bununla birlikte, anahtar kelimelerinizi meta verilerinizde kullanmanız önemlidir. Bazı temalar zaten sizin için bunu yapar, eğer yapmazlarsa (sayfa kaynağını kullanarak veya tarayıcıdan kaynak kodunu görüntüleyerek kontrol edebilirsiniz)

5. Sosyalleştirmek!

Başkalarının siteniz hakkında konuşmasını sağlayın ve içeriğinizi sosyal medya sitelerinde veya bloglarında paylaşın. Her nasılsa, yüksek puanlı sitelerin sitenize geri bağlanması daha iyi olur. Bu, örümceklerin, bugünlerde herkesin bahsettiği önemli bir kişi olduğunuzu düşünmesini sağlayarak puanlarınızı çarpıcı biçimde artırır.

Konuk kaydı bunun için iyi bir yaklaşımdır. Diğer sitelere yorum yapın, blog yazarları ile arkadaş olun (iş dünyasında en iyisi) ve sizinkinde yorum yapın. Bu küçük küçük şeyler çok önemlidir, sitenizin gelişmiş SEO'sı ile sonuçlanır.

6. Link girişi ve link çıkışı

Köprüler veya Bağlantılar SEO açısından önemlidir. Anahtar kelimeli bağlantı elemanını kullanarak diğer sitelere, ağlara ve yayınlara ve hatta önceki yayınlarınıza (gelen veya arka bağlantı olarak da bilinir).

Ya da daha iyisi, içeriğinizi sitelerinde veya sosyal medya ağlarında paylaşarak başkalarının sizinle bağlantı kurmasını sağlayın. Daha önce de belirtildiği gibi, bağlantı kurma için olağanüstü bir strateji konuk kaydıdır.

7. Sıklıkla yazın

Her gün yeni içeriği olan veya haftada iki kez olan siteler, her iki haftada bir yayınlananlardan çok daha iyi derecelendirmelere sahiptir. Daha iyi gelen içerik sıklığı, örümceğin sitenize düzenli olarak gelmesini sağlayarak daha iyi derecelendirmeler ve gelişmiş SEO sağlar.

İşimiz bitti mi? Bana güven - site puanların Google’da veya Yahoo’da değil, senin elinde. SEO, işleri özenle ve sofistike bir şekilde yapmakla ilgilidir. Sitenizi kaliteli bir SEO için bu 7 adımda yürütün; başka hiçbir yerde değilse Google’da farkınıza kendiniz tanık olacaksınız.

Unutmayın, kodunuzu temizleyin, orijinal yazın, sosyalleşin ... SEO ile ilgili olan sadece bu!

Blogger sitem www siz girmiyor diyenler için.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :