Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır, vki nedir? Matematiksel formulü nedir? c# vki hesaplama programını ücretsiz indir.

Vücut kitle indeksinasıl hesaplanır? Matematiksel olarak formülü nedir ? C# Source kaynak kodları ile beraber vücut kitle indeksi vki hesaplama programını indir.

Nedir VKİ vücut kitle indeksi? Nasıl hesaplanır?

VKİ Vücut kitle indeksi demektedir. insanın boyu ve kilosu arasındaki olması gereken nihai değeri belirtmektedir. Boy ile kilo oranı düzgün olan insanların daha sağlıklı yaşadığını biliyor muydunuz? Vücut kitle indeksinin aynı zamanda bir çok kurum ve kuruluşta önemli bir faktör olduğunu da belirtmek isterim. Matematiksel olarak vki boyunuzun karesinin kilonuza bölünmesi ile bulunur. Çıkan değer sizin vücut ve boy oranınızdır. Bu oranlar belli ölçülerde olur ve kişinin zayıf, kilolu veya obez olduğunu tespiti yapılır.

Yani örnek olarak boy : 1.65 kilonuz : 55

Boy * boy = 1.65 * 1.65 = 2,7225

Kilo / boyun karesi = 55 / 2,7225

Sonuç = 20,20 yani biraz zayıf olmuş oluyor.

İdeal kilo, obez veya zayıflık testi için vücut kitle indeksi hesaplama programını ücretsiz indirebilir. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Geliştiriciler için C# kaynak kodları da paylaşılmıştır.

Programı exe olarak indir.
C# Source

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :