Uzaydan internet nedir? İşte Spacex firması ve facebook işbirliği ile uzaydan internet ağı dönemi başlıyor

Uzaydan İnternet Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilişim alanında yeni atılımlar da bir biri ardına gelmeye devam ediyor. Dünyanın büyük teknoloji şirketlerinin en büyük projelerinden biri de herhangi bir yerel sağlayıcıya ihtiyaç duymaksızın uzaydan internet erişimi hizmeti sağlamak. SpaceX, Facebook ve Google bu teknolojiyi geliştirenlerin başında geliyor ve çalışmalarında neredeyse sona gelindi.

Yerel sağlayıcının olmadığı bu ağ erişimi, öncelikli olarak internet kullanımının yapılamadığı yada düşük olduğu bölgelerde hizmet vermeye başlaması öngörülüyor. Afrika kıtasında hizmetlerin gelişmemiş hatta yok denilecek kadar az olması sebebi ile şirketlerin birinci öncelikli kısmı da burası görünüyor.

Uzaydan internet sağlanması bir uydu ve ya yüksek irtifa da uçan bir sistem ile sürekli sinyal sağlanması ve yerel sağlayıcı yerine bireysel kullanıcının sinyale direk erişimi ile gerçekleşiyor. Kablo sistemlerini neredeyse devre dışı bırakacak bu sistemle ister çölün ortasında ister, ıssız bir bölge yada dağ başında dahi internet erişimi olanağı sunuyor.

Ar-Ge çalışmalarında sona gelen şirketler ilk internet yayınları için ise bir uyduyu uzaya gönderdi bile. İlerleyen tarihlerde açıklama yapılacağı ve hizmete başlanacağı belirtilse de henüz kullanım şartları ve ücretlendirilmesi konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Böylesi bir teknolojinin kullanıma başlaması ve yaygınlaşması şüphesiz yerel altyapı ve hizmet sağlayıcıların da paylarına ortak olacağı aşikar. Gelişen teknoloji ve sanal dünyaya erişimin anahtarı olan internet artık şekil değiştirip çağ atlıyor yerel sağlayıcıların ise nasıl bir eylem gerçekleştireceği merak konusu...

Uzaydan internet ağı konusunda sizin düşünceleriniz nedir?

Biraz araştırdım fakat pek bir sonuç elde edemedim büyük ihtimal yavaş ilerliyor askıya alınmışta olabilir. Herhangi bir bilgilendirmeyi sizinle paylaşıyor olacağız.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :