C# ile hazırlanmış rastgele cümlelerden şiir türetme örneğimiz.
csharp-c-rastgele-cumlelerden-siir-turetme-ornegi-uygulamasi-olusturma

C# ile hazırlanmış rastgele cümlelerden şiir türetme örneğimiz.

Üniversite öğrencilerine sorulan örneklerden bir tane ile daha sizlerleyim. Sizlerin gönderdiği örnekleri hazırlamaktan büyük keyif alıyorum. Sizlerden eminim bu kodlara bakarak kendinizi geliştireceğinize inanıyorum. Gelelim bana facebook üzerinden ulaşan öğrencimizin örneğine.

Soru şu şekilde :

siiryaz adında bir program yazarak, kullanıcının ünlü kişilerden surekli olarak cumleler yazmasını ve daha giris olmayacaksa tamam yazmasını ister. Kullanıcı tamam (büyük / küçük harf duyarlı) yazdıktan sonra, program rastgele kelimeleri seçecek ve bu sözcüklerden bir şiir yazacaktır. Ancak, bu eğlenceli programi kodladığınızda takip etmeniz gereken bazı kurallar vardır:

Şiirin her satırında 5 kelime olduğundan ve şiirde toplam 4 satır bulunduğundan emin olun. Bu nedenle, toplam kelime sayısı butun cumlelerde 20'den azsa, program girilen sözcüklerin sayısının yeterli olmadığına dair bir uyarı iletisi vermelidir.
Bilgisayar aynı kelimeyi birden fazla yerde kullanmayı seçebilir.
Rastgele seçilen her kelimenin en az 4 harfi olmalıdır.

ORNEK

>>> Bir guzel soz girin: Love yourself. It is important to stay positive because beauty comes from the inside out.

>>> Bir guzel soz girin: tamam

Üzgünüz, bu kelimeden güzel bir şiir üretmek için yeterli kelime yok. Daha fazla cumle eklemeye devam edin.

>>> Bir guzel soz girin: Nothing you wear is more important than your smile.

>>> Bir guzel soz girin: tamam

Bu cumlelerde 20'den fazla kelime var, ancak sadece 4 veya daha fazla harf içeren kelimeleri kullanabiliyorum. Lütfen başka bir cumle ekleyin ve tekrar deneyin.

>>> Bir guzel soz girin: The most important thing is to enjoy your life - to be happy - it's all that matters.

>>> Bir guzel soz girin: tamam

İşte sana şiirim

Important love wear smile important
Happy enjoy life nothing inside
Life that yourself matters smile
Most happy beauty enjoy life

Programın kullanımı hakkında veya kodlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz yorum atabilir veya facebook adresimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Videomuz da öğrencinin atmış olduğu örnek üzerinden nasıl çalıştığını gösterdik.

Kaynak kodlarını indir.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :