AKN nedir? İnternette Adil kullanım kotası akn kalkıyor mu? kalktı mı? AKN'siz internet fiyatları nelerdir?

AKN nedir? İnternette Adil kullanım kotası akn kalkıyor mu? kalktı mı? AKN'siz internet fiyatları nelerdir?

Türk Telekom'un yapmış olduğu resmi açıklamaya göre internettte artık limitleri kaldırıp Limitsiz internet Çağı adı altında internete geçiyoruz.

Bildiğiniz üzere AKN denilen Adil Kullanım Noktası diye belirtilen bir GB trafik alanı sınırı koyuluyordu. Bu trafik alanını aşan kullanıcılar hız düşümü yaşıyor ve internetlerinden verim alamıyorlardı.
Bu durumu ortadan kaldırmak için AKN'siz internet kararı çıktıktan sonra Türk Telekomun 2019 a girmeden Limitsiz internet çağına geçeceğimizi açıklamıştı.

Yani 2019'dan itibaren yeni internet alacak müşteriler AKN'siz internete sahip olabilecek. AKN uygulaması kaldırılacaktır.

Peki bu durumla ilgili mevcut müşterileri olan bizi neler bekliyor. Biz ki 50 GB kotamız dolunca düşen 5 mbps hıza bile katlanan insanlarız. Çağ hız çağı ama gel gelelim ki hizmet satan firmaların iyi hizmeti pahalıya sattığını biliyoruz.Örnek : Türkcell internet : Türk Telekom

Henüz mevcutta olan müşterilerinin tam olarak nasıl bir kullanımla internet kullanacağı bellli değil ama bir ön görü ile mevcut paketinizin hız düşümünden sonra ki hızınız sizin sabit olacak.Yani örnek olarak 24 mbps hız kullanıyorsunuz. 50 AKN niz var. AKNden sonra hızını 8 mbps ye düşüyor. Limitsiz internete geçildiğinde 50 AKN kalktığı için sabit 8 mbps hız almanız olağan.

Tabi resmi açıklamalar henüz tamamlanmadı.Lafı fazla uzatmadan AKN fiyatlarını paylaşıyorum.
Tabi eskiye göre biraz pahalanmış. Bu durum hakkında sizlerde yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

 S  (4 MBPS)       M  (8 MBPS)                L  (24 MBPS)                    XL(35 MPBS)
Full Limitsiz    NET Full Limitsiz    Fiber/Hiper Full Limitsiz    Fiber/Hiper Full Limitsiz
    59.90 ₺               79.90 ₺                         119.90 ₺                               149.90 ₺
x 1 - 12 Ay            x 1-12 Ay                     x 1-12 Ay                             x 1-12 Ay

Lider kampanya olarak geçen bu kampanya 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerliymiş yani bu paketi alan hemen full limitsiz internet sahibi olacaktır. Tabi kampanya detaylarına baktığımda maddeleri biraz kafa karıştırdı sizinle de paylaşmak istiyorum.

  • Kampanyadan bireysel yeni müşterilerimiz 24 ay taahhüt vererek yararlanabilir.
  • Lider Kampanya kapsamındaki paketlere Adil Kullanım Noktası (AKN) uygulanmamaktadır.
  • Kampanya kapsamında sunulan paketler için, 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında ve sonraki aylarda farklı indirimler sunulmaktadır. Bu doğrultuda, belirtilen dönemler için paket ücretleri farklılaşmaktadır.
Sizler bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz. Gerekli diğer ayrıntılar aşağıda ki resimde bulunmaktadır.
akn-kalkiyor-mu-akn-siz-fiyatlar-aknsiz-internet-fiyatları-akn-kalkıyor-mu-kalktı-mı-kalkti-kalkti-mimetro_ethernet_nedir-mevcut-musteriler

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :