c# HTMLAgilityPack ile sitenin bir bölümünü programa eklemek için örnek euro dolar altın kaynak ile takip kodu

c# HTMLAgilityPack ile sitenin bir bölümünü programa eklemek için örnek euro dolar altın kaynak ile takip kodu

Bazen bazı bilgileri hazır çekmek isteriz. Armut piş ağzıma düş hesabı. Bunun için belli kaynaklarımız vardır. Programlarımızda bu kaynakların bir parçasını kullanmamız gerekebilir. Bizlerde bu gereken kaynakta ki bilgileri masaüstü uygulamamızda nasıl kullanabileceğinizi anlattık.

Bir çok programlama dilinde olduğu gibi C#'ta da web sitelerinin bir bölümünden içerik alabiliyoruz. Aldığımız içeriklerde oynama yapabiliyor. Kendi Masaüstü uygulamamızda kullanabiliyoruz.

Biz örnek olarak hazır gündem de dolar ve euro iken sürekli web sitesinden dolar takip etmek yerine ekranın sağ üst köşesinde dolar ve euro yu her 10 saniye de bir güncelleyen ve bize gösteren program tasarladık.

Bu programda "Altın Kaynak" sitesi kullanıldı ve kur bilgileri oradan alındı.

Artık sizlerde böyle programlar yapıp en basitinden Euro ve Dolar'ı Altın Kaynak ile takip edebilirsiniz.

Hemen yapmanız gerekenlere geçiyorum.

Öncelikle HTMLAgilityPack'i nuget'ten indirip vs sürümünüze kurmanız gerekmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra aşağıda vereceğim linke tıklayıp örneğimizi indirip kodlardan açıklamalarına bakabilir ve sizlerde daha gelişmiş bir versiyonunu tasarlayabilirsiniz.

Uygulamayı indir.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :