Blogger Türkiye'de engellendi,siteye sadece vpn ile girilebiliyor.İşte son durum

Blogger Türkiye'de engellendi,siteye sadece vpn ile girilebiliyor.İşte son durum

Google'ın sahip olduğu Blogspot blog hizmeti, ülkedeki içeriğin sansürlenmesinde kullanılan internet filtreleriyle tutarlı olarak, Türkiye Blokları İnternet Gözlemevi tarafından doğrulanan 24 Temmuz 2018'de Türkiye'de engellendi.

Salı akşamı geç saatlerde, Blogspot'ta ziyaret edilen blogların ziyaretçileri, web sitesindeki içeriğe erişemediklerini bildirdi. Türkiye Blokları internet gözlem merkezi, blok sayfalarının TTNet ve Uydunet dahil olmak üzere birçok İSS'de kullanıldığını doğrulamış olup, içeriğe erişim yetkililer tarafından kısıtlanmıştır.

Blogspot, mobil operatörler ve Turkcell ve Superonline dahil olmak üzere bazı sabit hat ISP'leri tarafından erişilebilir durumdadır ve engelleme önlemleri yayılırken bu genellikle birkaç saat süren bir süreçtir.

Blok sayfalar HTTP üzerinden blogları ziyaret ederken görünürken, HTTPS aracılığıyla Blogspot'a ulaşma girişimleri, TCP RST enjeksiyonu yoluyla aktif olarak kesintiye uğruyor.

İnternet engelleme emirlerini denetleyen Türkiye’nin ICTA yetkisi, Blogspot ve alt alanlarının yazım sırasındaki portalındaki kısıtlamalarına ilişkin mahkeme kararlarıyla ilgili hiçbir bilgi vermedi.

Blogspot platformunda barındırılanlar dahil olmak üzere bloglarda içerik yönetmek için Google tarafından çalıştırılan Blogger.com platformu, kullanıcıların özel alan adlarında barındırdığı bloglar gibi erişilebilir olmaya devam etmektedir.

Blogspot, Türkiye'deki kişisel bloglar ve ticari içerik yayıncıları tarafından özellikle popülerdir. Kullanıcılar, ülkenin en iyi blog yazarları ve bağımsız yazarlarının bazılarına önemli bir gelir kaynağı sağladığını, fikir alışverişi ve çevrimiçi yorum için açık ve para kazanılabilir bir platform sunduğunu belirtiyor.

Kaynak : Blogspot blocked in Turkey

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :