Search console kapsam sorunları internet site sahiplerinin ortak sorunu. Herkes ister ki minumum hata ile bir internet sitem olsun.
projevekod-search-console-kapsam-sorunlarim-nasil-duzelttim

Search console kapsam sorunları internet site sahiplerinin ortak sorunu. Herkes ister ki minumum hata ile bir internet sitem olsun. Fakat işin derinlikleri o kadar fazla ki oturup yazı yazmaktan veya siteye kullanıcı çekmekten çok site kodlama analiz gibi işlemlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Uzun zamandır search console üzerinde çalışıyorum. Bir yazı dahi girecek vakti bulamıyordum. Bekleyen c# kodlama güncellemelerim. Hazırlamam gereken internet sitesi ve search console ayarlamaları.

İşin aslı kısa bir yazı olacak burada yorumlaşarak devam etmeyi düşünüyorum. Aranızda Search Console hataları olan varsa tecrübelerimi aktarabilirim.

Cls eşiği fazla hatası alanlar için ayrı bir yazı hazırlamıştım. Onu hemen bir okuyun eğer sizinde öyle sorunlarınız varsa.

CLS Sorunu : 0,25 Mobil veya Masaüstü Eşiğinden Fazla

Sorununuz daha farklı ise iş biraz ustalığa kaçıyor. Öncelikle sorununuzun açıklaması her zaman search console da görünür sorunlu olan linklere gidin. Neler görüyorsunuz ve neleri değiştirebilirsiniz.

Ben tek tek bütün konularımı düzenledim. Bu bana uzun bir zamana mal oldu ama iyi ki fazla yazım yoktu. Bütün paragrafları <p> etiketi ile ayırdım. Bütün img etiketlerinde ki border 0 gibi hataları düzelttim. Bütün metinleri baştan yazmış gibi oldum. CLS sorununu site kayması olarak belirledikten sonra tema düzenlemelerine öyle derinlemesine girdim ki neredeyse çıldırıp tekrar tema yapacaktım. Fakat şuan hata olmaması beni mutlu ediyor böyle kalabilir. Dediğim gibi konuları gözden geçirdim temamı gözden geçirdim. Extradan eklenen kodlar popuplar vs. her şeyi kaldırdım. Geri adsense ve benim temiz kodlarım kaldı. Bütün search hatalarıma bu sayede elveda dedim.

Hemen site linkinizi yoruma yazın sitenizde ki sorunları beraber değerlendirelim.


Bu konuya okuyucular tarafından toplam 2 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

  1. Abi sitem bu https://omerhanem.blogspot.com/ Bu sitede Birçok sorun oluyor dizine ekleyemiyorum Sunucu hatası (5xx) ve 404 not fount hataları alıyorum yardım edebilirmisin. Bu arada gmail adresim omerfarukaslancan0@gmail.com burdan bakamassam rica etsem oraya yazarmısın :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ömer,
      Sitemizi tekrar ziyaret ettiğinde yorumumu görmüş olacaksın mail ile ayrıca atacağım bu yazıyı.
      Sitenizi gözden geçirdiğimde değinmek istediğim bir kaç konu fark ettim.
      İlk olarak sitenizin temasının orjinal olmadığını fark ettim ve 69 adet javascript hatası keşfettim. Bunları düzenlemen senin yararına olacaktır. Kendi web sitende sağ tık incele yaparsan hata sayısını görebilirsin. Kendimden örnek verecek olursam 1 hata mevcut.
      Ayrıca yazılarında < span style="color: red; font-size: large;" > gibi stil yapılandırmaları bulunuyor bunları tamamıyla css üzerinden kontrol etmen performans sağlayacaktır ayrıca seo açısından önemli
      Search Console 404 gibi hatalar yönlendirme hatalarıdır. Büyük ihtimal ile blogger için ?m=1 yönlendirmesinden kaynaklı mobil kapsam hatası almaktasın. Öncelikle sitemde blogger ?m=1 yönlendirme kodu şeklinde arama yaparak o kodu sitene yapıştırman gerekli. Diğer bir durumda javascript hatalarından kaynaklı olabilir ayrıca gereksiz blogger widgetlarını kaldırmalısın. Örneğin widget Navbar diye aratırsan görebilirsin.

      Sil

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :