Google search console önemli web verilerinde bulunan cls sorunu 0,25 mobil veya masaüstü eşiğinden fazla sorununun çözümü.
CLS Sorunu : 0,25 (Mobil) veya (Masaüstü) Eşiğinden Fazla  [Çözüldü] Search Console

Google search console önemli web verilerinde bulunan cls sorunu 0,25 mobil veya masaüstü eşiğinden fazla sorununun çözümü.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve tüm kaynakları kontrol ettikten sonra başıma gelen bu sorunu aştığım yöntemi sizlerle paylaşıyorum.

Bir blog siteniz var bu site sürekli olarak cls sorunu ile karşılaşıyorsanız öncelikle yapmanız gereken sitenizin kodlarında düzenlemeler yapmak. Hatalı yazılmış HTML kodları cls sorununa yol açıyor. Eğer ki mobil için veriyorsa bu uyarı sitenizin mobil css kodlarını çok iyi ayarlamanız gerekli ki sağa sola kaymalar yapmamalısınız masaüstü için veriyorsa da doğru html kodları kullanmalısınız.

Bu sorunla karşılaştım fazla kaynak bulamadım google'ın önerdiği dökümanı inceledim fazla bir ingilizcem olmadığı için çeviri yapmakla bile uğraşmadım. Bir blog sitem olduğu için uyarıda gösterilen linkler konularla alakalı idi ve sürekli konulara girip bakıyordum hem mobilde hem masaüstünde. Daha sonra temamda ki eksikleri fark ettim ve şuan kullandığım temayı kodladım.. Bu temayı çok temiz bir html düzeni ile yazdım masaüstü ve mobil versiyonları sorunsuz oldu.

Mobilde kayma sorunlarım olduğu temadan bu temaya geçtim fakat baktım ki önemli web verilerinde değişiklik yoktu. Bende konular üstünde yoğunlaştım 150 ye yakın yazımı tek tek açtım uzun sürdü fakat yazı içerisinde yaptığım tüm kodlama hataları tokat gibi yüzüme vurmuştu. İndir butonu kullandığım konular olmuş fakat artık kullanmadığım için silinen css kodları yüzünden o indir butonlarım görselsiz saçma sapan bir şeye dönmüş.

Her bir paragrafa p kodu ekledim img kodlarında bulunan border="0" gibi gereksiz kodları sildim. adete şiir yazar gibi konuların HTML kodlarını düzenledim. Daha sonra CLS sorunları git gide azaldı ve artık sıfıra düştü. Sorun şuradaymış onu çözdüm. CLS eşiğinden fazla hatasının çözümü bize gösterilen link içerisinde yaptığımız basit css ve html hataları ile alakalı.

Bu uyarı genellikle bir mobil cihazdaki web sayfasında görünen ve kullanıcıların ekranlarını kaydırarak veya yakınlaştırarak okuyabilecekleri içeriği ifade eder.

Eğer bu uyarıyı alıyorsanız, muhtemelen sayfanın içeriği mobil cihazlar için optimize edilmemiştir ve kullanıcının ekranını küçültmesi gerekiyor. Bu durumda, yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Mobil cihazda sayfayı tam ekran moduna getirin. Bu, ekranın daha büyük bir bölümünü kullanarak içeriği daha kolay okumanızı sağlayacaktır.
  • Sayfayı yatay konuma getirin. Bu, daha geniş bir görüş alanı sağlayarak içeriğin daha kolay okunmasını sağlayabilir.
  • Sayfanın görünümünü değiştirin. Bazı mobil cihazlar, web sayfalarını masaüstü modunda görüntüleyebilirler. Bu, içeriğin daha kolay okunmasını sağlayabilir.
  • Sayfanın içeriğini değiştirin. Eğer sayfa içeriği çok büyükse veya çok fazla resim veya video içeriyorsa, sayfa yüklenirken yavaşlayabilir ve kullanıcıların içeriği okumasını zorlaştırabilir. Bu durumda, sayfanın içeriğini azaltmak veya optimize etmek faydalı olabilir.
  • Sayfayı optimize edin. Sayfanın mobil cihazlarda daha iyi görüntülenmesi için optimize etmek, bu uyarıyı tamamen ortadan kaldırabilir. Sayfanızın tasarımını ve içeriğini mobil cihazlara uygun hale getirmek için bir web geliştirici veya tasarımcıdan yardım alabilirsiniz.

Son söz bu tür cls hatası alan arkadaşlar sitelerini yorum bırakabilir kontrol sağlayabilirim. Önermelerde bulunabilirim.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 22 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

  1. Merhaba.. Blogger kullanıyorum. Makalenizi keyifle okudum ancak biraz uzman olmak gerekli sanırım bu ayarları yapmak için. Sitemin örnek bir linkini bırakıyorum. Site hızım oldukça iyi 90 üzerinde ancak bu cls sorunu webmaster tols da hata veriyor. bakmanız ve öneride bulunmanız mümkün mü. Bu Sorun bir çok kişinin sorunu galiba. Şimdiden Teşekkür ederim. https://www.vipdizi.net/2021/07/mevlana-dizisinde-kimler-oynuyor.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba VipDizi,
      Sitenize göz gezdirdim sanırım genel olarak flex bir sayfa yapınız var çok güzel fakat içeriklerinizde table etiketi kullanılıyor bunları düzenlemeniz gerekli urlleri kontrol etmeniz gerekmektedir. Düzenlemeleri sağladıktan sonra tekrar kontrol ediniz.

      Sil
  2. Merhaba Caffito,
    CLS hatası aldığın search console ekranında hatalı url leri bir gezmen gerekiyor buralarda sorunlar olabilir ama genel olarak temiz gördüm siteni mobil tasarımda da problem yok fakat konuların içerisinde resimlere geldiğimizde style etiketinin boyutu fazla göründü gözüme div id="attachment_971" class="wp-caption aligncenter" style="width: 1010px;" bu kodun css ile % li biçimde verilmesi daha makul olacaktır. sanırım kaymalar bundan olabilir ve bunun gibi problemleri dikkatle incelemelisin.Sitenizde iframe varsa onları kaldırmanızı öneririm iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  3. selamlar bende bu hatayı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz.

    www.dekortasi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba IDF;
      Öncelikle sitenizi çok beğendim tebrikler. Fakat kodlama kısmında bir kaç eksiklikler mevcut. Anasayfanızda en çok satanlar bölümünde ki ürünleri mobilde listelerken sağ tarafa bir taşma görüyorum bunu siz telefonda görmüyor olabilirsiniz fakat margin etiketleri olarak kodlama yapısında ufak yüzdeli düzenlemeler gerekiyor. Ayrıca footer da bulunan table etiketini kaldırmanızı şiddetle tabsiye ediyorum bu sizin mobil kayma sorunlarınıza sebep olmaktadır. İçeriklerinizde bulunan page-header alanı pek kullanışlı durmuyor bunu daha kullanışlı ve güzel kodlamayla düzeltmenizi öneririm. Bu şekilde düzenlemeleri bitirdikten sonra yeniden bakmak isterim iyi çalışmalar.

      Sil
  4. merhabalar , bilgikripto.com web sitemde acayip cls sorunu var çözemedim bir bakmanız mümkün müdür ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bilgikripto;
      Siteni biraz inceledim öncelikle anasayfanda ki reklam kodlarına göz gezdirmen gerekiyor gereksiz iframe kodlarını kaldır div style="position:absolute; height:100%; width:100%; z-index:1;" diye saçma bir kodlama yapısı mevcut. Bu tarz kodları bulundurma. İçeriğinde ise durum pek parlak değil tüm içeriğini otur tekrar gözden geçir fazladan yazılmış style kodlarını kaldır genelde reklam veya fotoğraflarda bulunan style margin kodları senin cls sorunların olarak göze çarpıyor.
      Mümkünde içerik yazarken sade div class="" /div ve p veya h etiketlerinin dışına çıkma class="conzilla" reklamların veya fotoğrafların biraz sıkıntılı duruyor. Bu yerleri düzenledikten sonra tekrar bakmak isterim.

      Sil
  5. Hocam merhaba. Bende de CLS sorunu mevcut.
    www.bilgilendinburada.com web site adresim. Sorunun ne olduğu ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok memnun kalırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba admin,
      Websiteni inceledim. Bir kaç hata yakaladım fakat kesin ve net bundandır diyemiyorum. Lütfen bunları düzelt. Bütün içeriklerinde resimler var ve bu resimlerde style margin-left 1em margin-right 1em kodları eklenmiş lütfen bu kodları kaldır. İçeriklerin yazılarında style text-align left veya font-size: medium; veya font family helvetica kodları mevcut. Bunları böyle eklemene gerek yok bunları kaldırmanı öneririm.
      Anasayfanda bulunan BU YAYINLARI BEĞENEBILIRSINIZ,Gönderilerden Seçmeler gibi h3 başlıkları alt hizaya orantısız kaymaktadır bu tür kaymayın önüne geçmeniz gerekiyor.
      Mümkünse orjinal tema kullanıp footer linklerini ortadan kaldırın.
      Sayfa aralarında önceki ve sonraki butonların mobilde orantısız durmaktadır.
      Sanırım gereksiz ve şifreli bir kaç javascript kodları bulunmakta bunları da bildiğiniz bir şekilde kodlama yaparak düzeltmeniz gerekir.

      Sil
  6. merhaba,

    makalenizi okudum fakat özel script kullandığım için çözemedim. Örnek URLM: https://mermekanik.com/urun/68/grp-su-depolari sizde inceleybilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar , Çok teşekkür ederim. Sade ve öz anlatımla konuya tam 12 ' den değinmişsiniz. Geoit isimli bir tema kullanmaktayım ve Masaüstü kısmında CLS 2.5 dan fazla uyarısı ile karşılaşmaktayım. Ne gibi aksiyonlar alacağımı tema üzerinde tam billmiyorum. Websitem : https://teknosarmal.com
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle tebrikler. Sitem ve en çok sorun yaşadığım sayfam https://www.kosgebkrediler.com/devlet-zor-durumdaki-ogrencilere-sed-yardimi/

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, Sitenizi inceledim gerçekten emek verilmiş bir yazı olmuş tebrik ederim. İlk tavsiyem konu içerisinde ki tabloları görsele çevirebilirsiniz. table etiketi artık hemen hemen kötü bir etki yaratmakta. Ardından konu içerisinde boş yere eklenmiş style kodları var minumuma indirmeye çalışın konunun altında bulunan prev page-numbers ı düzeltin. Sayfada bulunan youtube yerleştirme kodunda ki width ve frameborder ları kaldırın birde bu şekilde kontrol edin. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  10. Bende de bu sorun mevcut bloğum https://www.ovadijo.com/ bir bakabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tutkunun Rengi,
      Sitenizi inceledim. Bir kaç eksik noktanız bulunuyor onları beraber düzeltelim. Yazı içerisinde blockquote alıntı kodunda kullanılan style etiketlerinizi kaldırmanızı önereceğim.
      Öncelikle bütün yazılarınızı div olarak değil p olarak ekleyin. örneğin The Love Story of Chunhwa 2023 Tarihi Kore Dizisi konusuna gidin
      yazı düzenlemeyeği html düzenleyiciyi seçin orada kodları göreceksiniz.
      Öncelikle orada ki karmaşıklığı gidermeniz gerekmektedir.
      Ayrıca size gelen cls hatasında ki url leri tek tek dolanmanız gerekmektedir.
      Eğer ki tüm url lerde hata veriyorsa tüm kodlarda hata vardı bunu html düzenleyiciden yapmanız gerekiyor.
      Ayrıntı bilgi isterseniz whatsapptan ulaşabilirsiniz. Teşekkürler. İyi bloglamalar.
      Whatsapp : 0537 292 16 15

      Sil
  11. Merhaba " https://kisahikayeler.net/ " sayfamı inceleme şansınız varmı, küçük bir sorum Olacak; ismi ve domain adı " Kısa Hikayeler" olan bir sitenin google aramalarında "kısa hikayeler " anahtar kelimesine tepki vermemesi ve sıralamaya giremesi garip deyilmidir nasıl düzeltilir

    YanıtlaSil
  12. merhabalar öncelikle bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim. www.asemifansub.com sitesi büyük bir acemilikle hiçbir şey bilmeden kurmaya çalıştığım bir çizgiroman okuma sitesi. Bloggerda yayın yapıyorum. Sitede bir sorun var biliyorum çünkü reklam ekleyemiyorum hep geri çevriliyor. Biraz daha kurcaladığımda bu sorunla karşılaktım 24 temmuzda başlayan sorun hala devam ediyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  13. selamlar bende bu hatayı alıyorum yardımcı olabilirmisiniz.

    www.sorulab.net

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar . CLS sorunu: 0,25 (mobil) eşiğinden fazla hatası alıyorum. 913 url bundan etkilenmiş. En önemli hit aldığım url'de bunun içerisinde.Bu url'de sayfa oldukça uzun . meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" şu kodu ekledim ve doğrulama başlattım . Başka ne yapabilirim kodlama bilgim yok. Site hızı oldukça iyi bu arada.

    YanıtlaSil
  15. Hocam worpres site için bu cls sorununu giderecek bi eklenti varmıdır.

    YanıtlaSil
  16. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :