instagram'a gelen yeni "dm" özelliği kaybolan mesaj modu nedir ? 
 yani vanish mode Nasıl açılır? SS alırken uyarı veriyor mu?
İnstagram'a gelen yeni dm özelliği kaybolan mesaj modu nedir ? 
 yani vanish mode Nasıl açılır? SS alırken uyarı veriyor mu?

Popüler sosyal medya uygulaması instagram insanların mesajlaşma durumlarına gizlilik getirmek için yeni bir sistem tasarladı. Kaybolan mesaj modu diğer adıyla vanish mode adını verdiği özellik ile artık daha gizli konuşmalar yapılabilir.

Kaybolan Mesaj Modu - Vanish Mode Nedir ?

Kaybolan Mesaj Modu Instagram'da "Direct Mesajlar" bölümünde bulunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, gönderdikleri mesajları belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayabilirler. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, mesajlarını daha gizli tutmak ve içeriklerinin özel kalmasını sağlamak isteyebilirler. Bu özellik, mesajların otomatik olarak silinmesini sağladığından, kullanıcılar kendi mesaj geçmişlerini temizleme ihtiyacı duymadan özel bir şekilde iletişim kurabilirler.

Nasıl Kullanılır ?

İlk kez girenler için geçerli olmak üzere: Ekrana gelen "Mesajlaşmayı Güncelle" yazısına basıyoruz.Ardından "Mesajlaşmayı Kullan"'a basıyorsunuz.

Bundan sonra mesaj alanına geliyorsunuz ve ekranı yukarı kaydırıyorsunuz. Örneğin: @projevekod adresine gittiniz mesaj a tıkladınız açılan mesaj alanını yukarı kaydırıyorsunuz. Bu sayede kaybolan mesaj moduna geçmiş olacaksınız.Daha sonra tekrar kullanmak istedinizde ise Direct Mesajlar bölümünde belirli bir kullanıcıya mesaj yazdıktan sonra sağ üst köşedeki "i" simgesine tıklamaları ve ardından "Kaybolan Mesaj Modu" seçeneğini açmaları gerekir. Daha sonra, kullanıcılar mesajların ne kadar süre sonra silineceğini seçebilirler.

Sizi karanlık moda aktaracak ve burada konuşulan yazılar konuşmanız bitip ekrandan çıktığınız anda kaybolacaktır. Tabi karşılıklı konuşmadan çıkıldığında kaybolacaktır. Örneğin çevrimdışı birine mesaj attınız daha sonra çevrimdışı oldunuz. Mesaj atılan kişi çevrimiçi olduğunda mesajı okuyabilecek ekranı kapatıp çevrimdışı olduğunda sanki hiç mesajlaşmamış gibi ikinizde de o konuşmalar olmayacak. Fakat anlık iki çevrim içi insan konuşuyorsa ikiside konuşmalar bittikten sonra ekranı kapattıklarında mesajlar kaybolacaktır. Gelelim asıl konumuza.

SS Alırken Uyarı Mesajı Var Mı?

Evet, Kaybolan Mesaj Modu özelliğindeki mesajları ekran görüntüsü (screenshot) alırken karşı tarafın uyarı alması mümkündür. Instagram, kaybolan mesaj modu özelliğinde karşı tarafın mesajı ekran görüntüsü (screenshot) aldığında haberdar olması için bir uyarı sunar. Bu uyarı, mesajı kaybolmadan önce veya mesajın silinmesiyle birlikte görülebilir. Ancak, uyarı görüntüsü alırken başka bir uygulama üzerinde çalışıyorsanız veya hızlıca kaybolan mesajı okumak için ekran görüntüsü alıyorsanız, uyarı bildirimi görülmeyebilir. Bu nedenle, kaybolan mesajları ekran görüntüsüyle kaydetmekten kaçınmak en iyi yaklaşım olabilir.

Sonuç

Vanish Mode veya Kaybolan Mesaj Modu etkinleştirildiğinde, mesajlarınızı sadece karşı tarafın ekranında görüntülenecek şekilde gönderirsiniz ve bu mesajlar yalnızca belirli bir süre görüntülenebilir. Bu süre, mesajları gönderirken belirleyebileceğiniz 5 saniye veya 24 saat arasında değişebilir.

Ayrıca, Karşı tarafta da Vanish Modu etkinleştirdiğinde, bu özelliği kullanarak birbirinize mesajlar gönderebilirsiniz. Mesajları her iki tarafta da silinmez, ancak belirli bir süre sonra silinir.

Kaybolan Mesaj Modu, kullanıcıların özel mesajlarının bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayarak, kullanıcıların gizliliğine daha fazla önem veren ve özel mesajların daha güvenli olmasını sağlayan bir özelliktir. Ancak, bu özellik tam olarak gizlilik sağlamaz, çünkü alıcı mesajları ekran görüntüsü alabilir veya kopyalayabilir.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 1 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :