C# Hastane otomasyonu için gerekli veri tabanı ile ücretsiz indir. SQL Server içinde mevcuttur.

C# Hastane otomasyonu için gerekli veri tabanı ücretsiz indir.

Uygulamanın admin girişi adı : deneme şifre : 1

Doktor girişi : doktor1 şifre : 1

Hasatane girişi için ise : tc kimlik ve şifre gerekiyor örnek tc : 0123 şifre : 1

// Hastanede yatanlar isimli butona tıkladığımızda

MySqlDataAdapter mda = new MySqlDataAdapter("SELECT hastalar.adi, hastalar.soyadi, hastalar.DogumYeri, yatisverilenler.yatisTarihi FROM yatisverilenler INNER JOIN hastalar ON yatisverilenler.yatanTC = hastalar.TC",formlar.baglanti);

Hastaların adını soyadını doğum yerini ve yatış verildiği tarihi ekranda gösteren sql kodudur. İnner join kullandık yani iki tabloda ki hem hastalar tablosu hem yatisverilenler tablosundan veri çektiğimiz için yani iki tablo da tek sorguyla ortak verileri çektik.

Tabi burda ON yazısından sonra ki kodumuz da iki tabloda ki ortak noktayı eşitledik ve verileri çektik.

// Taburcu olan hastalar isimli buton kodları

MySqlDataAdapter mda = new MySqlDataAdapter("SELECT hastalar.adi,hastalar.soyadi,hastalar.DogumYeri,taburcular.cikisTarihi FROM taburcular INNER JOIN hastalar ON taburcular.TC = hastalar.TC",formlar.baglanti);

Yine inner join ile taburcu olan hastaların bilgilerini taburcular.TC= hastalar.TC sini eşitleyerek iki tablodan da aynı verileri çektik.

İnner joinin amacı tc si 1 olan hastanın taburcu tarihini öğrenmemiz gerekiyor ama taburcular tablosunda da bir sürü kayıt var peki bize ihtiyacımız olan ne oluyor.

TC si 1 olan kişinin taburcu bilgisi o yüzden taburcular ve hastalar tablosunda ki TC bağlantısını yaptık.

// Nakil giden hastalar isimli buton kodları

MySqlDataAdapter mda = new MySqlDataAdapter("SELECT nakiller.nakiledilenHastane, hastalar.adi, hastalar.soyadi, doktorlar.doktorAdiSoyadi FROM hastalar INNER JOIN nakiller ON nakiller.nakilTC = hastalar.TC INNER JOIN doktorlar ON nakiller.doktorID = doktorlar.doktorID",formlar.baglanti);

Nakil edilen kişiyi nakiller tablosuna tc yabancı anahtarını ekleyerek aralarında bir ilişki kurduk aynı üstte ki gibi.

Burada bir de doktorID si mevcut.X doktorun nakil ettiği hastalar kimler diye sorduğumuzda ki cevabı almak için 2 inner joinli yani 3 tablolu sql cümlemizi yazdık.

Proje içerisinde word belgesi mevcuttur ve tüm veritabanı kodlarının anlatımı bulunmaktadır.

Açıklamaların devamı word belgesindedir.

Basit anlaşılır bir otoamsyondur. MYSQL kullanılmıştır.

SQL dosyası içerisindedir. Veri tabanınızı önce hastane_otomasyonu adında bir veri tabanı ekleyin ve içe aktarın.

MYSQL için : Kaynak dosyalarını indir.

Hastane Otomasyonu SQL_SERVER

(22.05.2022) Konu 1. Güncelleme : SQL Server kullananlar için MYSQL kodları hep sorun teşkil etti. Bunun üzerine bir öğrenci ile beraber bütün kodları SQL'e çevirdik ve .bak veri tabanını yükledik. SQL Server kullananlar artık aşağıda verdiğim linkten indirebilirler.

Bu sayede daha kolay yönetim ve hızlı bir şekilde düzenleyecekler. Benim yazdığım .sql dosyası phpmyadminde sorun yaratıyordu.Onu da güncelledim. Şimdi hiçbir problem olmadan istediğiniz gibi veri tabanlarını içeri aktarıp kullanabilirsiniz.

Dipnot : İçerisinde bulunan .bak dosyası veritabanını SQL server'a yükleyin ve formlar.cs içerisinde bulunan bağlantı cümlesini kendinizin SQL_SERVER da çıkan bilgisayar adına göre değiştirin.

string baglanticumlesi = @"Data Source=DESKTOP-KU0N70B\SQLEXPRESS;Initial Catalog=hastane_otomasyonu1;Integrated Security=True";

SQL Server için Kaynak dosyalarını indir

SQL Server'da Çalıştırma

(10.06.2023) Konu 2. Güncelleme : SQL Server'a veritabanını yüklemekte ve proje kodlarında problem yaşayan arkadaşlar için güncelleme ihtiyacı duydum arkadaşlar. Program çalışıyor hata alanlar eksik bir şey yapıyor bu konuya bugün açıklık getireyim.

  1. Dosyayı indirip klasöre çıkartma
  2. Veritabanını SQL server'a yükleme
  3. Proje içerisinde kodu değiştirme

Dosyayı indirip klasöre çıkartma

Öncelikle SQL Server için olan kaynak kodlarını indirip bir klasöre çıkartmanızı istiyorum.

Veritabanını SQL server'a yükleme

SQL Server'a giriyoruz sunucumuza bağlanıyoruz. Databases klasörünün yanında ki(+) işaretine basın açılsın sonra Databases klasörüne sağ tıklıyoruz.İmport Data-tier Application'a tıklıyoruz. İlk çıkan ekranı Next ile devam ediyoruz. İmport from local disk alanına klasörümüzde bulunan hastaneotomasyonusqlserver.bacpac'i seçiyoruz. Next>Next diyoruz ve veritabanı aktarıldıktan sonra bu ekranı Finish diyerek kapatıyoruz.

Proje içerisinde kodu değiştirme

Daha önce yüzeysel söylemiştim. Klasör içerisinde hastane_otomasyon.sln dosyamızı açın çözüm gezegeninden formlar.cs yi açıyoruz. Burada bulunan baglanticumlesi stringinin "DESKTOP-KU0N70B\SQLEXPRESS" kısmını sizin SQL Server'da bağlanırken girdiğiniz server name ile dğeiştirmeniz gerekmektedir.

string baglanticumlesi = @"Data Source=DESKTOP-KU0N70B\SQLEXPRESS;Initial Catalog=hastane_otomasyonu1;Integrated Security=True";

Artık hazır projemiz çalıştırıp SQL Server versiyonunuda kullanabilirsiniz.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 19 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netframework 4.5 kurulu olması gerekiyor ve veritabanı olarak sql dosyasını phpmyadminden içeri aktarmanız gerekmektedir(Bunun için wampserver programını kurunuz). Daha sonra sorunsuz kullanabilirsiniz. Sizede iyi çalışmalar

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar mevcut dosyayı indirdim. Bilgisayarımda MYSQL ve Visual Studio bulunuyor. Kod dosyasını Visual Studio ile açıyorum. Veri tabanı dosyasını ise MYSQL ile. Fakat otomasyonu çalıştıramıyorum. Bu iki programı kullanarak programı nasıl çalıştırabilirim?

    YanıtlaSil
  5. Aldığınız hatanın fotografini tıklayabilirsiniz yardımcı olurum. Instagram : @alikoklu254 veya @projevekod

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. instagram hesabım maalesef yok başka nereden ulaşabilirim acaba?

      Sil
  6. e-posta: alikoklu254@outlook.com

    YanıtlaSil
  7. merhaba
    AEÜ ögrenciyim projenızı ındıremedım
    hastane otomasyonu dersınde yetkilendirilen kişiye göre giriş yapmak istıyorum ama yapamadım

    YanıtlaSil
  8. kodunuzla ilgilibir şey sormak istiyorum buttonlarla saat seçimini nasıl yaptığınızı anlayamadım anlatabilmeniz mümkün mü acaba çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba lara,
      Tarih / saat işlemleri için
      Sadece tarihi kullanmam gerekiyor ise üye ol kısmında ki doğum tarihi için dateTimepicker'in shortdate özelliğini kullandık ve veritabanına string olarak ekledik.
      dateTimePicker1.Value.ToShortDateString()

      Saat kullanımında ise randevu tarihini randevular tablosunun tarih bölümünde saat i ise ayrı sütunda saat kısmında kullandım. Randevu alırken saat, butonlar ile seçiliyor ve butonun üstünde ki yazıyı veritabanına eklettik.

      Sil
  9. hoca sql kodların yanlış hatalıdır bilgin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      SQL Kodlarında hata yok fakat phpmyadmine yüklemeye çalıştığınızda foreign key hatası alıyorsunuz. Bunun sebebi ben veritabanını Navicat üzerinden kullanıyor oluşum. Bu sorundan haberim var. Fakat bilmeyenler ve problem hakkında çözüm yolu isteyenler bana whatsapp yoluyla ulaşıyor ve birlikte yapıyoruz.

      Sil
    2. hocam iletişim numaranız nedir?

      Sil
  10. sql diyorsunuz da hangisi ms sql gerekiyor bize

    YanıtlaSil
  11. merhaba be bunu nasıl yapcam hic bırsey anlamadım

    YanıtlaSil

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :