Adsense alma,
Adsense onay süreci,
Adsense yetersiz içerik,
Yetersiz içerik alıyorum sürekli,
Adsense almak için yapılması gerekenler.

Adsense alma,Adsense onay süreci,Adsense yetersiz içerik,Yetersiz içerik alıyorum sürekli, Adsense almak için yapılması gerekenler.

Yeni Adsense alacaklara tavsiyeler vermek için yazıyorum.Uzun süredir programlama ile uğraşıp,artık bir site sahibi olmaya karar verdiğim zaman pek bir bilgim olmadığını zamanla anladım. Karar verdiğim andan itibaren araştırmalar yaptım. Bu araştırmalar bana çok şey kattı. SEO ile tanışmam da uzun olmadı. Bilgim kadarı ile ve sizlerinde en azından yeni başlayanların veya başlayacak olanların bilmediklerini anlattım. Keyifli okumalar diyorum.Bir çok kelime de birinci sıralamaya gelmem ve hızlı büyüyen bir sitem ile sizlerinde sitelerine bir nebzede olsa fayda sağlamak istiyorum. Tabi blog konusu için yazıyorum bunları e-ticaret ve forum işleriyle uğraşmadığım için bilmediğim konularda yazamam.

Bir blog açtığınızı varsayarak anlatıyorum.Adım adım en baştan itibaren yaparsanız sizin için daha yararlı olacaktır.Çoktan bu işlere başladıysanız düzenlemeler yapabilirsiniz ve blogunuzu toparlayabilirsiniz.

1 - ) Arama Motorlarıyla ilişkiye başlama.

Yeni bir ilişkiye başlamak ne kadar meşakatliyse arama motorlarıyla ilişkiye başlamakta bir o kadar zordur. Önce arama motoruna kayıt olmanız gerekiyor. Google,Bing,Yandex,Yahoo arama motorlarına kayıt olun. Kaydetmeden önce meta etiketlerinizi güzelce ayarlayın.

Meta tag oluşturucu'lar diye Google'da arayın. Bu size yardımcı olacaktır.Meta taglarınız sitenizle alakalı olmalı.Örneğin projevekod.com'un site açıklaması Proje ve Kod Paylaşım Platformu sitemin içeriğine ilgi uyandırıcı bir açıklama.Sizler de bu şekilde sitelerinizin meta taglarını düzgün yapınız.Meta taglar hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.Bu size katkı sağlayacaktır.

2 - ) Search Console

Google'nin web geliştirici araçlarından olan search console'yi iyi kullandığınızı düşünüyor musunuz ?
Sitenizin haritasını search console yani google arama motorlarına gönderdiniz mi ? Sitemap hakkında daha fazla bilgiyi araştırınız. Sitenize düzenli yazı giriyorsunuz diyelim ya da düzensiz giriyorsunuz hiç fark etmez. Her yazıdan sonra yazınıza google gibi getir özelliğini kullanıyor musunuz ? Kullanmıyorsanız artık kullanın her yazının ardından sadece o yazının url'sine google gibi getir'i kullanın. Bunun amacı google ye yazımızdan haberdar edip indexlenmesini sağlamaktır. Bunu sürekli yaparsanız bir süre sonra Google;"Bu site aktif ve hızlı indexlenmek istiyor." diyecek ve artık her yazınızdan sonra yapmanız gerekmeyip google bunu otomatik yapacaktır. İndexlerinizi yapın. Bu çok önemli bir konu bence index sayısı,görsel index sayısı bunlar önemli.

3 - ) Kendinize çeki düzen verin.

Dedik ya arama motorlarıyla ilişkiye başlıyorsunuz diye size burada çok iş düşünyor yani sitenize.Öncelikle sitenizin temasını güzel bir şekilde tasarlamanız gerekli,insanların içeriklere ulaşması,sitede dolaşabilmesi,özellikle ve özellikle mobil kullanıcılara yönelik güzel tasarımlar sitenizin ziyaret edilmesinde ve insanların sitede durmasına yardımcı olur. İlişki de insan dış güzellikte arar illa ki. Bu işin iç güzelliği ise kodlamanın düzgünlüğü,sitenin açılış hızı,meta etiketler'den geçer.

4 - ) Hızlı kaçan tez düşer.

Bu da benden atasözü olsun ilerde tutar. Başlığın anlamı belli acele edersen bir şey yapma imkanın zor. Sabır işleri bunlar. Hadi hemen adsense alacağım kafasıyla bu yazıyı okuyorsan çok işimiz var seninle. Yetersiz içerik cevabını mail'de görürsün o zaman. Biraz relax ol yazıyı bir oku bakalım.

4.1 - ) Gayet yakışıklıyım veya güzelim ama olmuyor.

Sırf dış güzelliği ile kız tavlayabilirsiniz ama her kızı değil hele ki Google gibi hem dış görünüşe hemde iç görünüşe önem veren biriyse bu kişi. Siten daha yeni ise ve her şeyi ayarladığına inanıyorsan boşa gaza gelme. Önce vakit geçir sitenle hit arttır,index sayını arttır,içeriklerini daha da güzelleştir. Biraz zaman iste kızdan hemen gelmez ki öyle.

5 - ) Tebrikler...

Demek isterdim ama ne yazık ki sitenizin hali ortada yetersiz içerik demek istiyorum. :) Bu kelimeye takılmayın tabi siz 10 yazı yazıp hemen adsense almak isterseniz takılmanız gerekli. Bazıları diyor ki 100 özgün yazı oldu gene de vermedi. Buna da cevabım basit sitenin teması nasıl kardeşim. Sence iyi olabilir insanlar için nasıl bunu araştırdın mı hiç. Site teman güzel diyelim ya kod yapın ? o da mı güzel, Meta etiketlerin ? Siten meta etiketleriyle içeriklerle ne kadar alakalı. Oda mı iyi sitenin içeriğinde ki resimler sitende ki resimlerin alt etiketleri,index sayın nasıl ? Bunları sorarlar adama kardeşim. İlla ki birinde çakılıyorsunuz orası doğru mükemmel olamıyoruz ama gel gelelim bir nebze de olsa sitenizin iyi bir site olduğunu Google yavaş yavaş kavrarsa sıkıntı olmaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Uzun süredir site sahibi değilim 1 yıl daha olmadı. Ama benim karşılaştığım şeyler ve siteye 6 ay sonra adsense almam gibi yaşadığım şeyleri siz yaşamayın diye böyle bir yazı yazmak istedim. Bir toplarmaa yapmam gerekirse. En önemli şeyler indexleriniz,site kodlamanız,yasal içerikleriniz ve rahat güzel bir temanız diyebilirim. Acele edip adsense ters düşmeyin. Geçte olsa erkende olsa gelecektir. Zaten hemen kazanç beklemek zordur. Günlük 300 kişi sitenize 50 kuruş veya daha az getirir. Bunu unutmayın tabi bu istisna reklamlara genelde insanlar tıklamıyor bunlarda ayrı bir istatistik. Unutmayın. Adsense yetersiz içerik maili aldıysanız siteniz daha erkendir biraz daha üstünde durmanız ve öğrenmeniz gereklidir. İçerik değil sadece amaç illa ki oda var ama site tasarımları,bakımları önemlidir. Umarım yardımcı olmuşumdur yorumlarınıza cevap verebilirim.

Ek olarak, SEO,robots.txt,search console gibi kavramlara iyi çalışın iyi anlayın.Sitenizin ziyaretçi sayısını da Google Analytics'ten bakabilirsiniz.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 5 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

  1. Güzel bir paylaşım teşekkürler bende bayadır alamıyordum deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Hocam siteme ne yaptıysam alamadım rica etsem sitemdeki eksikleri söyleyebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler sitenizi ayrıntılı bir şekilde inceledim.Öncelikle tamamı olmayabilir ama bir kaç konunuz da alıntı kelimeler olduğunu fark ettim. (Bir kaç konuyu inceledim.Örnek bir cümle atıyorum.)

      Genelde bankalar üç veya altı aylık periyotlara bölerek bu ücreti sizden almaktadırlar. Hesap işletim ücreti bankadan bankaya değişiklik göstermekte ve hesabınızda para olduğu zaman kesilmektedir.

      Bu cümleleri arattığımda donanımhaber sitesi başta çıkıyor.Yani cümle alıntı olmuş ve Google'a zararlı biraz daha cümleleri kurarken arama araştırma yapılması gerekiyor.

      Sitenizin teması ve mobil teması hoş ve gayet uygun bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın fakat description meta etiketi bulunmuyor aynı zamanda keyword'ler dört kelimelik ve altı kelimelik bunları üç veya dört kelimelik olarak düzeltmeniz gerekiyor.

      Önce description'a örnek vereyim.

      < meta content='Kredi Kartları, Kredi Notu ve Banka Haberleri' name='description'/>

      Keywords örneği.Bu da daha çok aramalara yönelik olmalı...
      < meta content='Güncel hesap işletim ücretleri,kredi notları,aidat almayan bankalar,banka haberleri,kredi faiz oranları,banka hakkında bilgi,en yeni krediler,krediler hakkında bilgi' name='keywords'/>

      Kendi meta keywords ve descriptionlarım ve altı konu'da Google'da birinci sırada yer alıyorum.

      < meta content='Web tasarım ve programlama ile ilgili basit projeler ve ders anlatımları paylaşan bir blog.' name='description'/>
      < meta content='c# basit otomasyon örnekleri,c# sql örnekleri,c# otomasyon projeleri,programlama blogları,bilgisayar pdf kitapları,programlama c# örnekleri,programlama eğitim setleri,programlama e kitap,programlama proje fikirleri,e-kitap indir' name='keywords'/>

      İnsanların aramalarına yönelik içerikler oluşturulduğunda site hiti popülerliği Google gözünde değeri artar.
      Şimdilik sizden yapmanızı istediklerim bu kadar.Daha sonraki aşama ise henüz domaininiz iki aylık ve Google'ın adsense vermesi zor.
      Yani dört,beş veya 6 ay sonra bu değişiklilik ve istikrarla kesinlikle bir adsense sahibi olursunuz.

      Ek: İçeriklerinizde ki resimler ilgi çekici alt etiketleri olmalı,konu içinde yazılarınızda alıntıları belirtin alıntı kutusu ile diğer yazıları kesinlikle özgün yazın.
      İnsanların sitenize yorum yapmasını, sitede kalıcılığını sağlayın.
      Emin olun zamanla olacaktır.Umarım en kısa sürede olur bu değişiklikleri yapınca tekrar bakmak isterim duruma.
      Okuduğunuz için ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Sayenizde adsense aldım çok sağolun hocam.

      Sil
    3. Hayırlı olsun bol kazançlar diliyorum. Çok sevindim. Umarım meyvesini yemeye baslarsinizw biran önce 😂👍

      Sil

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :