C# Geckofx tabanlı firefox browser, tarayıcı nasıl yapılır? Hazır yapılmış kodları ile birlikte ücretsiz indirilebilirsiniz.

GeckoFX, Mozilla Firefox tarayıcısının motorunu Windows Forms uygulamalarında kullanmamıza olanak tanıyan bir .NET wrapper'ıdır. Aşağıdaki adımları izleyerek GeckoFX kullanarak Windows Forms uygulamasında bir tarayıcı oluşturabilirsiniz:

GeckoFX NuGet paketini yükleyin: Visual Studio'da projenizi açın ve Çözüm Gezgini'nde projenizi seçin. Ardından, Araçlar menüsünden "NuGet Paket Yöneticisi" > "Paket Yöneticisi Konsolu" seçeneğine tıklayın. Konsola "Install-Package GeckoFX" yazarak paketi yükleyin.

Bir Form oluşturun ve bir GeckoWebBrowser kontrolü ekleyin: Windows Forms projesinde bir Form oluşturun ve araç kutusundan "GeckoWebBrowser" kontrolünü Form'a sürükleyip bırakın.

GeckoFX'ı başlatın: Form'un yüklendiği zaman olayında aşağıdaki kodu yazın:

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { Xpcom.Initialize("Firefox"); geckoWebBrowser1.Navigate("http://www.google.com"); }

Burada, Xpcom.Initialize() yöntemi, GeckoFX için gerekli Firefox çekirdek dosyalarını yükler ve geckoWebBrowser1.Navigate() yöntemi, tarayıcının yükleneceği varsayılan URL'yi belirler.

Tarayıcı kontrolüne erişin: Form'a eklediğiniz GeckoWebBrowser kontrolü üzerinden tarayıcı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kodu kullanarak bir web sitesi yükleyebilirsiniz:

geckoWebBrowser1.Navigate("http://www.example.com");

Tarayıcı olaylarını dinleyin: GeckoWebBrowser kontrolü, bir dizi olaya sahiptir, bu olayları dinleyerek tarayıcı işlemlerini yönetebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki kodu kullanarak sayfa yükleme işleminin tamamlandığını dinleyebilirsiniz:

private void geckoWebBrowser1_DocumentCompleted(object sender, EventArgs e) { MessageBox.Show("Sayfa yüklendi!"); }

Bu şekilde, GeckoFX kullanarak Windows Forms uygulamasında bir tarayıcı oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için GeckoFX belgelerine bakabilirsiniz.

  • Programda textbox değil combobox kullanılmıştır.
  • Otomatik tamamlama özelliği mevcuttur.
  • Sekme aç ve sekme sil ve geçmişi aç ctrl + t,ctrl + w,ctrl + h özelliği eklenmiştir.
  • Geçmiş mevcuttur.
  • Alt yapısı geckofx dir.
  • Sabit butonlar ileri-geri-anasayfa-yenile butonları mevcuttur.

C# Geckofx Firefox Web Browser Tarayıcı Kodları indir.

Bu konuya okuyucular tarafından toplam 10 yorum yapılmıştır. Sende hemen buraya tıklayarak yeni yorum yapabilirsin.

  1. Kardeşim bu güzel uygulaman için çok teşekkür ediyorum.Başarıların devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. s.a aga geckofx in kendi dosyasını atarmısn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de işin yoksa nasıl yaptıgında anlatırmısın ?

      Sil
    2. http://www.nuget.org/packages?q=gecko+fx
      Buraya bi bak kardeşim nugetten indirmen gerekiyor.

      Sil
    3. Visual Studio içerisinden referanslar bölümüne ekledikten sonra kod bölümüne ekleyip gecko yu çalıştırabilirsiniz

      Sil
  3. Document.all nasıl yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüseyin Bey bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ama pek bir sonuca ulaşamadım. Biraz daha kapsamlı araştırmadan sonra yine cevabı yazarım size. Yoğunluktan dolayı fırsat bulamıyorum.

      Sil
  4. Örneğin :
    https://jsfiddle.net/tcb1gr8y/

    kod parçacığı var kararatoprak kelimesini listboxa yazdırmak istiyorum napabilirim?

    YanıtlaSil
  5. Tarayıcı güzel çalışıyor fakat girdiğim bir sitede reklama tıklama butonları var onalara tıklayınca i.e ile yeni pencerede açıyor. normalde gogle crom ile aynı işlemi yapınca yan sekmede açıyor. bu tarayıcını yan sekmede açma özelliği yok galiba

    YanıtlaSil
  6. yan sekmde açılan link yönlendirmeleri yeni pencerede açıyor

    YanıtlaSil

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :