Xiaomi Mi 11 Lansmanında tanıtılan tüm özellikleri, detayları apple'a diss attıkları durum
Xiaomi Mi 11'in Tüm Detayları ve Apple'a Attıkları Diss!

Xiaomi Mi 11'i 28.12.2020 Tarihinde tanıttı. Tasarım açısından çok özgün bir tasarım gerçekleştirilmiş.Çok tarz bir tasarım sizlerle. Mi 11 in işte genel özellikleri şu şekilde.

Xiaomi Mi 10'dan 0.9 MM daha ince 12 Gram daha hafifleştirilen bir tasarımla karşımıza geldiler. Toplam ağırlığı ise 196 Gram, ve 1.8 MM bir tasarım olarak görünüyor.

4600 mAh batarya ile uzun bir sarj süresi vaad ediyor. Biliyorsunuz Xiaomi'nin en güzel özelliklerinden biri redmi 8 den sonra 4000 ve üstü bataryalar ile uzun süreli ömür ve kısa süreli sarj imkanı idi.

Xiaomi şimdiye kadar ki en iyi ve en pahalı ekran kullanılmış 6.81' Amoled ekrana sahip dört tarafı kavisli bir tasarım bizlerle. 1500nit bir ekran parlaklığı söz konusu ve ekran 2K çözünürlük vaad ediyor. İnç başına 515 ppi desteği ile çok güzel çözünürlükle bizlerle. 2k'da 120 Hz bir ekran yenileme hızı sunuyor. 480 Hz ise ekran dokunmatik hassasiyeti ve değiştirilebilir bir dokunmatik hassasiyeti sunuyor. DCI-P3 renk aralığını destekliyor.MEMC kare ekleme gibi bir özellik mevcut örneğin görüntü 30 kare yapay zeka ile araya kareler ekleyerek bunu 60'a çıkartabiliyor. Ekran konusundan ünlü sertifika veren displayMate firması Xiaomi mi 11 e A+ sertifika vermiştir. 7 Corning Gorilla Glass Victus'a sahip 2  metreye kadar düşmeye, kırılmaya karşı dayanıklı.

Stereo hoparlör altlı ve üstlü şekilde telefonun duruşuna göre yönlendirilmiş. harman/kardon kullanılmış. Ses deneyimini üst düzeye çıkartılmış. Bluethoot 5.2 sayesinde birden fazla kulaklık bağlanabiliyor. .

Qualcom Snapdragon 888 5G işlemci ile karşımıza çıkıyorlar. 5 Nanometre mimarisi ile üretilmiştir. Antutu dan 745,942 puan almış. 1+3+4 şeklinde işlemci ünitesi farklı farklı konumlandırılmıştır. Performans konusunda %30 daha performanslı olarak 25inci dakikada performans ne durumdaysa 60'ıncı dakikada aynı performansı veriyor. GPU Andreno 660 grafik işlemcisini kullanıyorlar. Saniyede 26 Trilyon işlem yapıyor. Dünyanın en hızlı işlemcisi kirin9000 den çok daha fazla işlem yapıyor.

x60 Modem 3.5 Gbps hıza ulaşılmış indirme desteği ile bizleri karşılayan Mi 11. İnternet hızı olarakta mükemmel bir deneyim sunmakta. Wifi 6 teknolojisi bulnuyor. Test sonucunda 1 GB dosya indirmede ise 5.3 saniyeye ulaşılmıştır. Apple'a tamda burada diss atmışlar. Apple 12 ile Xiaomi 11 i bir stadyuma koyarak wifi testi yapıyorlar. Hızlar inanılmaz derecede rakibine yaklaşık %45 lik bir fark atıyor.

Sarj durumu için 45 Dakika'da 55W ile kablosuz olarak sarj edilebiliyor.

108 Mp 2 Kamera tasarımı ile göz alıcı bir görünüme sahip olan Mi 11 süper ışık duyarlılığı sağlıyor. Sensör büyüklüğü İphone 12 Pro Max'in 2 Katı olarak karşılıyor. Daha büyük sensör daha güzel çekim demektir. Fotoğraf hızı %30 arttırılmış. Ultra geniş açı ile 16:9 görüntü ve video kayıt desteği mevcut. 

12 GB Ram 256 GB hafıza ve diğer opsiyonlu 8 GB 128 GB versiyonu ile fiyatı henüz Türkiye için belli değil. Ayrıca kutu içeriğinde sarj aleti mevcut değil opsiyonlu olarak sarj aleti 15 Dolar gibi bir fiyatla kutuya eklenecek.

Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. Konunun alıntı veya yasal olmayan bir durum arz ettiğini düşünüyorsanız iletişim yolu ile bize ulaşarak bildirebilirsiniz hak ihlali durumlarında 3 iş günü içerisinde konu kaldırılacaktır. Dipnot...! Kırık ve eksik linki yorum olarak bildirin konu 24 saat içerisinde düzenlenecektir.

Takip edebileceğiniz bağlantılar :